Η food blogger Leonie de Jong μοιράζεται μαζί μας ένα παραδοσιακό Ινδονησιακό γλυκό, τη γεύση των παιδικών της χρόνων.
Το Wingko ή wiwingka ή wingko babat, είναι το τοπικό παραδοσιακό μαστιχωτό ινδονησιακό «κέικ».
Υλικά
200gr glutinous rice flour
150gr καρύδα τριμμένη
150gr λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 sachet vanilla sugar (8gr) (1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας ή 1 τμχ βανίλια)
300ml νερό ή εναλλακτικά γάλα καρύδας για ακόμα πιο γεμάτη γεύση
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
αντικολλητική φόρμα σιλικόνης
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε όλα τα συστατικά.
Ρίχνετε το μίγμα στην αντικολλητική φόρμα, καλύπτοντας 2,5 με 3 εκ. ύψος.
Ψήνετε στο κέντρο του προθερμασμένου φούρνου για 45 – 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του και να ξεραθεί ελαφρώς.
Αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε μεγάλα ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια.