Ένα μιλφέιγ αλλιώτικό από τα άλλα, με φύλλα για Wonton! Τραγανό, γρήγορο, γλυκό. Φτιάξτε μέσα σε λίγα λεπτά ένα καταπληκτικό dessert με κρέμα parfait παγωτό και μήλο. Η εύκολη διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκού, με λίγα μόνο υλικά που λιώνει απολαυστικά στο στόμα.
Τα προϊόντα μας
- Happy Belly Wonton Pastry 110mm 30shts
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 16 φύλλα Wonton Pastry
- 1 ½ κ.σ. ανάλατο βούτυρο (το λιώνουμε στα μικροκύματα για να αλείψουμε τα φύλλα)
- Ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
- 1 συσκευασία παγωτό parfait κρέμα
- 2 κόκκινα μήλα
- 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 60gr ζάχαρη καστανή
- ½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
- ½ κ.γλ. υγρή βανίλια
- ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνουμε 16 φύλλα Wonton και τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί.
- Βουτυρώνουμε τα φύλλα με ένα πινέλο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC στον αέρα και ψήνουμε τα φύλλα για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση:
- Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
- Βάζουμε στο πιάτο ένα φύλλο Wonton, επάνω τοποθετούμε 3 κ.σ. παγωτό parfait και 1 κ.σ. από τη γέμιση μήλου που φτιάξαμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο ακόμη φορές, δημιουργώντας 3 στρώματα με παγωτό και μήλο και ολοκληρώνοντας με ένα σκέτο φύλλο.
- Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
- Εναλλακτικά, αντί για parfait παγωτό μπορούμε να βάλουμε κρέμα patisserie ή σαντιγί.