Το Yakisoba είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα της Ιαπωνίας και έκανε το ντεμπούτο στα wok τη δεκαετία του 1930. Έκτοτε μαγειρεύτηκε άπειρες φορές, σε διάφορες παραλλαγές, σε οικογενειακά τραπέζια, σχολικές γιορτές, φεστιβάλ και μαγαζιά με street food. Δοκιμάστε την εκδοχή του chef με λαχανικά, γλυκιά σάλτσα Yakisoba της Kikkoman και topping από wakame.
Τα προϊόντα μας
- Noodles
- Dried Mushroom Shitake Whole [4-5cm]
- Yakisoba Sauce Kikkoman
- Aizakku Wakame
Υλικά
- ½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
- 1 καρότο (κομμένο σε sticks)
- 3-4 shiitake (σε λωρίδες)
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 φύλλα λάχανου ψιλοκομμένα
- 300gr χοιρινή πανσέτα (σε λεπτές λωρίδες)
- Ηλιέλαιο για το σοτάρισμα
- Μαύρο πιπέρι
- 1 πακέτο Noodles
- 150gr Kikkoman Yakisoba Sauce
- Aizakku Wakame Salad (για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Σε ένα wok ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το χοιρινό και αφού χρωματιστεί, προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι.
- Συνεχίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα shiitake.
- Τελειώνουμε με το λάχανο, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα noodles, μαζί με την Yakisoba Sauce και 50-60ml νερού, αν χρειαστεί.
- Γαρνίρουμε με Aizakku Wakame Salad.