Ένα από τα πιο κλασσικά ιαπωνικά stir- fries είναι αναμφίβολα τα yakisoba.
Aλλάξαμε την παραδοσιακή συνταγή με udon noodles with miso.
Υλικά
• 70gr Hakubaku Udon Noodle Organic
• 1 Καρότο κομμένο julien
• 30gr Aizakku Dried Mushroom Shiitake Whole [4-5 cm] Ψιλοκομμένο
• 30gr Φρέσκα μανιτάρια λεπτά κομμένα
• 1 Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2κ.σ. Aizakku Soy Sauce Japanese Style, Naturally Fermented
• 1κ.σ Noda Miso Paste Regural
• 1κ.γ. Lee Kum Kee Chili & Garlic Sauce
• 1κ.σ. Aizakku Mirin Fu Seasoning Japanese Style
• 5κ.σ. Ζωμό shiitake
• 2κ.σ. Daily Wok Oil
Εκτέλεση
1. Προετοιμάστε τα λαχανικά. Βράστε τα noodles όπως αναγράφει η συσκευασία και έπειτα σουρώστε τα και κρυώστε τα με κρύο νερό.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το miso soy sauce, το mirin, το chili garlic και το ζωμό έως ότου να ομογενοποιηθούν.
3. Σε ένα wok σε μέτρια θερμοκρασία προσθέστε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε το καρότο και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει.
4. Ρίξτε μέσα στο wok τα noodles, προσθέστε τη σάλτσα και μαγειρέψτε για ακόμη ένα λεπτό.
5. Σερβίρετε με το φρέσκο κρεμμύδι.