Κάποια souvenirs τρώγονται. Το Yatsuhasi είναι παραδοσιακό ιαπωνικό γλύκισμα, εξαιρετικά δημοφιλές στην πόλη του Kyoto. Συνήθως φτιάχνεται από ρυζάλευρο, ζάχαρη και κανέλα, ενώ ταιριάζει άψογα με την πάστα κόκκινου φασολιού. Η ζύμη του, όταν είναι ωμό, θυμίζει αρκετά αυτή των mochi, αλλά αφού ψηθεί γίνεται τραγανή και έχει πραγματικά ξεχωριστή υφή που πρέπει να δοκιμάσεις.
Τα προϊόντα μας
- Kinako
- Macha
- Red Bean Paste No Skins
- Potato Starch
- Shiratamako
Υλικά
- 1 κ.σ. Kinako (Soy Bean Flour)
- 2 κ.σ. κανέλα σκόνη
- 1 κ.σ. κανέλα σκόνη & 1 κ.σ. Matcha Powder ανακατεμένες
- 150gr Anko Red Bean Paste
- 100gr Shiratamako
- 20gr ζάχαρη
- 150ml νερό
- Katakuriku (potato starch)
Εκτέλεση
- Σε ένα γυάλινο μπολ μέτριου μεγέθους, κατάλληλο για μικροκύματα, ανακατέψτε το Shiratamako και τη ζάχαρη με ένα σύρμα.
- Προσθέστε το νερό σε 3 στάδια, ενώ ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.
- Σκεπάστε με μεμβράνη και ζεστάνετε τη ζύμη στα μικροκύματα για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Θα πρέπει το μείγμα να είναι λευκό και με αλευρωμένη υφή.
- Βάλτε τη ζύμη πάλι στα μικροκύματα για 1 λεπτό και έπειτα ανακατέψτε για άλλη μια φορά με μια βρεγμένη σπάτουλα σιλικόνης. Θα πρέπει η ζύμη σας να μοιάζει με αυτή του mochi αλλά το αλεύρι θα είναι ακόμη εμφανές.
- Ζεστάνετε για ακόμη μια φορά τη ζύμη για 30 δευτερόλεπτα. Πλέον θα πρέπει να είναι διάφανη.
- Ρίξτε αλεύρι Kinako σε ένα δίσκο και τοποθετήστε πάνω τη ζύμη για mochi.
- Κόψτε έπειτα τη ζύμη στη μέση.
- Κρατήστε 1 κομμάτι μέσα στο μπολ και σκεπάστε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
- Απλώστε το άλλο κομμάτι ζύμης με τα χέρια σας και πασπαλίστε το με 2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη.
- Με έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
- Προσπαθήστε να τεντώσετε τη ζύμη σε ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα, ώστε να την κόψετε έπειτα εύκολα σε ορθογώνια κομμάτια 2cm x 6cm.
- Ψήστε τα κομμάτια στους 150 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά. Εάν επιθυμείτε πιο τραγανή υφή ψήστε λίγο παραπάνω.
- Αφήστε στη συνέχεια να κρυώσουν και προσθέστε red bean paste με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για τη ζύμη που περίσσεψε.