Ντελικάτο και ξεχωριστό, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς. Το Yubeshi είναι παραδοσιακό ιαπωνικό επιδόρπιο που κυκλοφορεί σε δεκάδες παραλλαγές. Φτιάχνεται από αλεύρι ρυζιού και μαύρη από ζαχαροκάλαμο ζάχαρη Kurozato. Η παρακάτω εκδοχή με καρύδια θυμίζει κάπως τη δικιά μας μουσταλευριά και γίνεται εύκολα εάν ακολουθήσεις προσεκτικά τα βήματα.
Τα προϊόντα μας
- Potato Starch
- Shiratamako
- Kurozato
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 50gr καρύδια
- Katakuriku (potato starch)
- 120gr Shiratamako flour
- 80gr Kurozato (black sugar)
- 200ml νερό
Εκτέλεση
- Ψήστε τα καρύδια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τηγάνι. Στη συνέχεια χοντροκόψτε τα.
- Κόψτε την Kurozato ζάχαρη σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια λαδόκολλα, ρίξτε μια ποσότητα από το Katakuriko.
- Ανακατέψτε το Shiratamako flour με το νερό μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε και τη ζάχαρη και ανακατέψτε πάλι πολύ καλά.
- Περάστε το μείγμα από μια σίτα κοσκινίσματος σε ένα μπολ που να μπορεί να μπει στα μικροκύματα.
- Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Σκεπάστε το μείγμα και ζεστάνετε το στα μικροκύματα στην υψηλή θερμοκρασία για 1.5 λεπτό. Ανακατέψτε στη συνέχεια με τη σπάτουλα, σκεπάστε και ζεστάνετε πάλι στα μικροκύματα για 1.5 λεπτό.
- Ανακατέψτε ακόμη μια φορά το μείγμα μέχρι να γίνει διάφανο.
- Αμέσως τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα με το Katakuriko και ανοίξτε φύλλο με πάχος 1 εκατοστό και αφήστε το να κρυώσει.
- Κόψτε σε κομμάτια του σχήματος και του μεγέθους που επιθυμείτε και σερβίρετε.