Δύο από τα πιο διάσημα υλικά της κορεάτικης κουζίνας, το kimchi και η πάστα gochujang πρωταγωνιστούν σε αυτή την παραδοσιακή spicy σούπα. Πρόκειται για ένα κλασσικό Korean stew, που χρησιμοποιεί το kimchi ως βασικό συστατικό του.
SICHUAN RICE STICK NOODLES & BEEF STIR FRY
Αυτήν την εβδομάδα μαγειρεύουμε με τη σάλτσα Chili Garlic Sauce της Lee Kum Kee που δίνει ξεχωριστό άρωμα και spicy γεύση, δένοντας υπέροχα με miso, κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών, noodles ρυζιού, δύο εκλεκτές σάλτσες σόγιας, μοσχαρίσιο κιμά και λαχανικά. Δοκίμασε τη δική μας εκδοχή για sichuan stir-fry.
SPICY CHILLI BEAN RICE VERMICELLI NOODLES & TOFU
Δοκίμασε την πρόταση μας για ένα spicy stir-fry γεμάτο γεύση και έντονο άρωμα. Cardinal vermicelli noodles που συνδυάζονται επιδέξια με λαχανικά, βιολογικό tofu και πικάντικη Sichuan-style πάστα από μείγμα αλμυρών chilli peppers, κύαμων σόγιας και φασολιών, γνωστή και ως Toban Djan, με την υπογραφή της Lee Kum Kee.
SICHUAN RICE STICK NOODLES & PORK STIR FRY
Δοκίμασε την πρότασή μας για ένα κλασικό και ολίγον spicy sichuan stir-fry. Η σάλτσα chili garlic sauce της Lee Kum Kee πρωταγωνιστεί στη γεύση και συνδυάζεται με miso, κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών, noodles ρυζιού, δύο διαλεγμένες σάλτσες σόγιας, κιμά και λαχανικά.
ΣΟΥΠΑ THAI ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ CURRY & VERMICELLI NOODLES
Όλα τα υλικά δένουν με τον πιο γλυκό τρόπο μέσα σε αυτή τη σούπα που φτιάχνεται πανεύκολα. Λατρεύουμε τα πιάτα από την Ταϊλάνδη γιατί πάντα είναι γεμάτα με ξεχωριστό άρωμα και συνδυάζουν πικάντικη και γλυκιά γεύση μαζί. Φτιάξε μια παραδοσιακή σούπα με κόκκινη πάστα curry και γάλα καρύδας μόνο και μόνο για να δοκιμάσεις αυτήν την αντίθεση.
Πικάντικο Κοτόπουλο – Kuwa yaki
Παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή για κοτόπουλο που εξισορροπεί τέλεια τη γλυκιά και την πικάντικη γεύση. Μπουκιές παναρισμένες σε άμυλο πατάτας, γλασαρισμένες με παχύρρευστη Wok Sauce της Kikkoman, καρυκευμένες με gourmet πιπέρι togarashi και λεπτοκομμένο nori. Για να τις σερβίρεις σωστά, πρέπει να τις συνοδεύσεις με dip από ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie. Λέγεται ότι οι Ιάπωνες αγρότες μαγείρευαν το συγκεκριμένο πιάτο κατευθείαν στη σκαπάνη. Εμείς σου συνιστούμε να προτιμήσεις το τηγάνι σου.
VEGAN TACOS ΜΕ JACKFRUIT
Το jackfruit είναι το εθνικό φρούτο του Μπανγκλαντές και δεν λείπει ποτέ από τα ντουλάπια των vegans. Αν το μαγειρέψεις σωστά, θυμίζει πολύ σε υφή το κρέας. Δοκιμάσαμε λοιπόν vegan tacos με jackfruit που μαγειρέψαμε μαζί με κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα, chili, κύμινο, ντομάτα και μηλόξιδο για να πάρει τέλειο άρωμα. Η τελευταία πινελιά από Sriracha Mayo απογειώνει στην κυριολεξία τη γεύση του πιάτου.
Fish Curry
Απλό, νόστιμο και γεμάτο αρώματα. Αν σου αρέσει το ψάρι δοκίμασε να φτιάξεις ινδικό κάρυ με μπακαλιάρο και ταμάρινδο. Πανεύκολη κλασική ινδική συνταγή που ετοιμάζεται μέσα σε λίγη ώρα στην κουζίνα σου. Απόλαυσε τη με βάση από σπυρωτό ρύζι basmati.
Coconut Curry Ramen Soup
Θεωρητικά η άνοιξη είναι εδώ αλλά κάτι ημέρες σαν και αυτή μια ζεστή σούπα για dinner είναι αυτό που ακριβώς ζητάς. Οι σούπες με ramen noodles πρέπει να μείνουν στην ιστορία ως ένα από τα πιο αγαπημένα και πιο νόστιμα comfort foods. Η συγκεκριμένη δε, που περιέχει και γάλα καρύδας, tofu και μανιτάρια σοταρισμένα σε πάστα curry και αρωματική Sambal Oelek είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Α! είναι τέλεια και για vegetarians.
GOCHUJANG SHRIMP
Η παραδοσιακή Κορεάτικη πάστα από καυτερές πιπεριές που φημίζεται για το δυνατό της άρωμα αλλά και τη μοναδική της γεύση λέγεται Gochujang και απογειώνει συνταγές σαν αυτή που ακολουθεί. Δοκιμάστε την με γαρίδες και λαχανικά σε ένα εύκολο πιάτο που ταιριάζει τέλεια με ρύζι στον ατμό. Τα καλύτερα μυστικά κρύβονται πάντα στις πιο γευστικές μαρινάδες.
GRILLED VEGETABLES WITH CHILI GARLIC SAUCE
Όλοι αγαπάμε τα λαχανικά ψημένα στο grill! Ειδικά όταν συνοδεύονται με λαχταριστή spicy και ελαφρώς αλμυρή σάλτσα από πάστα τσίλι και σκόρδο! Δοκιμάστε να κάνετε παραλλαγές στη συνταγή που ακολουθεί με τα λαχανικά που προτιμάτε περισσότερο. Το αποτέλεσμα είναι πάντοτε εγγυημένο, ελαφρύ και υγιεινό.