Ποτέ, μα ποτέ, δεν βαριόμαστε τα αφράτα bao που έχουν γίνει η αγαπημένη επιλογή όλων για lunch, brunch & dinner. Σε αυτή τη συνταγή τα δοκιμάζουμε με ζουμερό και τραγανό κοτόπουλο παναρισμένο σε Cardinal Panko και tempura και τα συνοδεύουμε με ένα εκρηκτικά γευστικό dip από ιαπωνική μαγιονέζα kewpie και σάλτσα tonkatsu.
Τα προϊόντα μας
- Hirata Buns
- Panko Cardinal
- Wok Oil
- Tempura Flour
- Tonkatsu Sauce
- Kewpie Mayonnaise
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 4 τμχ. Hirata Buns
- 200gr κοτόπουλο φιλέτο στήθος
- 1 αυγό
- 120gr Panko Cardinal
- 1 1/2 κ.σ. Wok Oil
- 2 κ.σ. Tempura Flour
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 τρυφερά φύλλα γαλλικής σαλάτας
- 4 φέτες αγγούρι
Για την Tonkatsu Mayo
- 3 κ.σ. Tonkatsu Sauce
- 3 κ.σ. Kewpie Mayonnaise
Εκτέλεση
- Σε ένα ρηχό σκεύος ρίχνετε το λάδι μαζί με το panko. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το panko να πάρει χρώμα. Έπειτα το απλώνεται σε ένα πιάτο για να κρυώσει.
- Κόβετε το κοτόπουλο σε φιλετάκια και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μπολ σπάστε το αυγό.
- Σε ένα πιάτο ρίξτε το tempura flour.
- Περάστε το κοτόπουλο πρώτα από το tempura flour, μετά στο αυγό και τέλος στο panko και πιέστε καλά.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μια πιατέλα και κρατήστε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί πάνω σε μία σχάρα και ψήστε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
- Ατμίστε τα bao σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Σε ένα μπολ αναμείξτε τα υλικά για τη σάλτσα.
- Τοποθετήστε σε κάθε bao ένα φύλλο σαλάτας, αγγούρι, κοτόπουλο και tonkatsu mayo.