Συνταγή

BULGOGI

Το Bulgogi, κυριολεκτικά «κρέας της φωτιάς», είναι από τα πιο διάσημα κορεατικά πιάτα.
Πρόκειται για μαριναρισμένες φέτες από μοσχάρι ή χοιρινό κρέας που ψήνονται στη σχάρα (BBQ ή φούρνου) αλλά και στο wok.
Διαθέτει τέλειο άρωμα και γεύση χάρη στην πλούσια μαρινάδα του.
Παρακάτω η συνταγή μας για να το δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.

 

Τα προϊόντα μας

  • Aizakku Soy Sauce Premium, Traditional Dispenser
  • Aizakku Mirin Fu Japanese Style
  • Lee Kum Kee Sesame Oil Pure
  • Thai Heritage Minced Garlic Paste
  • Thai Heritage Ginger Paste Minced
  • Aizakku Sesame Seeds Roasted White
  • Daily Wok Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 60 ml Aizakku Soy Sauce Premium, Traditional Dispenser
  • 1½ κ.σ. Aizakku Mirin Fu Japanese Style
  • 3 κ.σ. Lee Kum Kee Sesame Oil Pure
  • 1 κ.γλ. Thai Heritage Minced Garlic Paste
  • 2 κ.γλ. Thai Heritage Ginger Paste Minced
  • 2 κ.σ. Aizakku Sesame Seeds Roasted White
  • 2 κ.σ. Daily Wok Oil
  • 1 φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε λωρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1/2 καρότο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 αχλάδι τριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε μια μπασίνα τοποθετείτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το Mirin, 1 κ.σ. Sesame Oil, το αχλάδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
  • Σε ένα wok προσθέτετε Wok Oil σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το φιλέτο για δύο λεπτά και το αφαιρείτε από το wok.
  • Συνεχίζετε σοτάροντας το καρότο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και τέλος προσθέτετε το κρέας και σβήνετε τη φωτιά.
  • Δίνετε έξτρα nut άρωμα με το υπόλοιπο Sesame Oil και γαρνίρετε με τα Sesame Seeds και το φρέσκο κρεμμύδι ανακατεύοντας καλά.

Tip: Συνοδέψτε με ρύζι και kimchi.

Goto Top