Το Bulgogi, κυριολεκτικά «κρέας της φωτιάς», είναι από τα πιο διάσημα κορεατικά πιάτα.
Πρόκειται για μαριναρισμένες φέτες από μοσχάρι ή χοιρινό κρέας που ψήνονται στη σχάρα (BBQ ή φούρνου) αλλά και στο wok.
Διαθέτει τέλειο άρωμα και γεύση χάρη στην πλούσια μαρινάδα του.
Παρακάτω η συνταγή μας για να το δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.
Τα προϊόντα μας
- Aizakku Soy Sauce Premium, Traditional Dispenser
- Aizakku Mirin Fu Japanese Style
- Lee Kum Kee Sesame Oil Pure
- Thai Heritage Minced Garlic Paste
- Thai Heritage Ginger Paste Minced
- Aizakku Sesame Seeds Roasted White
- Daily Wok Oil
Υλικά
- 60 ml Aizakku Soy Sauce Premium, Traditional Dispenser
- 1½ κ.σ. Aizakku Mirin Fu Japanese Style
- 3 κ.σ. Lee Kum Kee Sesame Oil Pure
- 1 κ.γλ. Thai Heritage Minced Garlic Paste
- 2 κ.γλ. Thai Heritage Ginger Paste Minced
- 2 κ.σ. Aizakku Sesame Seeds Roasted White
- 2 κ.σ. Daily Wok Oil
- 1 φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε λωρίδες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1/2 καρότο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 αχλάδι τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μια μπασίνα τοποθετείτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το Mirin, 1 κ.σ. Sesame Oil, το αχλάδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
- Σε ένα wok προσθέτετε Wok Oil σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το φιλέτο για δύο λεπτά και το αφαιρείτε από το wok.
- Συνεχίζετε σοτάροντας το καρότο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και τέλος προσθέτετε το κρέας και σβήνετε τη φωτιά.
- Δίνετε έξτρα nut άρωμα με το υπόλοιπο Sesame Oil και γαρνίρετε με τα Sesame Seeds και το φρέσκο κρεμμύδι ανακατεύοντας καλά.
Tip: Συνοδέψτε με ρύζι και kimchi.