Το Bulgogi Japchae είναι από τα πιο διάσημα φαγητά της κορεάτικης κουζίνας. Ένα πιάτο με βασιλική καταβολή που έγινε στην πορεία η πιο δημοφιλής επιλογή σε εθνικές γιορτές, εορτασμούς και γενέθλια. Παραδοσιακά φτιάχνεται από Noodles γλυκοπατάτας, στη συνταγή που ακολουθεί όμως το δοκιμάσαμε με Shirataki Noodles, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Μάθετε όλα τα μυστικά της αυθεντικής κορεάτικης bulgogi γεύσης!
Τα προϊόντα μας
- Sesame Seeds Flavored Garlic
- Shirataki Konjac Noodles
- Peanut Oil
- Straw Mushroom
- Sesame Oil
- Mirin
- Soy Sauce
Υλικά
- 225gr μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο κομμένο λωρίδες
- ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- ½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 8 μανιτάρια straw κομμένα στη μέση
- 2 κ.σ. Peanut Oil
- 1 πακέτο Shirataki Noodles
- 1 κ.σ. Sesame Seeds Flavored Garlic
- 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Για τη μαρινάδα:
- ¼ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 ½ κ.σ. Soy Sauce
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. Sesame Oil
- 1 κ.σ. Mirin
- ½ κ.γλ. πιπέρι σε σκόνη
Εκτέλεση
- Ρίξτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατέψτε. Κρατήστε 1 ½ κ.σ. στην άκρη και μαρινάρετε το μοσχάρι με την υπόλοιπη για 30 λεπτά.
- Στραγγίστε τα Shirataki Noodles και βράστε τα σε νερό χωρίς αλάτι, για 2 λεπτά. Στραγγίστε πάλι και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
- Σε ένα wok που έχετε προθερμάνει, προσθέτετε το Peanut Oil, το καρότο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αφού τα σοτάρετε, προσθέστε το μοσχάρι μαζί με τη μαρινάδα του.
- Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο, ρίξτε τα Shirataki Noodles και τη 1 ½ κ.σ. από τη μαρινάδα που είχατε κρατήσει. Ανακατέψτε καλά όλα σας τα υλικά και στο τέλος προσθέστε το Sesame Seeds Flavored Garlic και το φρέσκο κρεμμύδι. Voila!