Συνταγή

CARPACCIO ΣΟΛΟΜΟΥ

Το αποξηραμένο φύκι Hijiki έχει βαθιά umami γεύση και φύεται στις θάλασσες της Ιαπωνίας, της Κίνας αλλά και της Κορέας. Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά καλό μούλιασμα στο νερό πριν το χρησιμοποιήσεις στις συνταγές σου, είναι πολύ θρεπτικό και έχει χαρακτηριστική γεύση και άρωμα που κάνει θαύματα μέσα σε σαλάτες, ψάρια και θαλασσινά. Δοκίμασε το σε ένα κλασικό carpaccio σολομού για να απογειώσεις το τελικό αποτέλεσμα.

 

 

Τα προϊόντα μας

  • Hijiki
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 κομμάτι φιλέτο σολομού (γύρω στα 300gr)
  • 2 λεμόνια
  • 100gr αλάτι
  • 1 κ.γλ. φύκια hijiki (μουλιασμένα σε κρύο νερό για 20 λεπτά)
  • 1 αβοκάντο
  • 1/2 κ.γλ. πιπεριά chilli
  • Άνηθος

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε σε έναν τρίφτη (στο πολύ ψιλό) το 1 λεμόνι προκειμένου να μας μείνει το ξύσμα και έπειτα στύβουμε και τα 2 λεμόνια κρατώντας το χυμό τους.
  • Ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό μαζί με το αλάτι μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
  • Απλώνουμε το μείγμα που φτιάξαμε πάνω στο σολομό από τη μεριά της σάρκας και όχι της πέτσας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Παράλληλα ψιλοκόβουμε τη πιπεριά chilli και κόβουμε σε μικρούς κύβους το αβοκάντο.
  • Μόλις περάσει η 1 ώρα ξεπλένουμε στη βρύση το σολομό και το στεγνώνουμε καλά σε χαρτί ή σε καθαρή πετσέτα.
  • Κόβουμε με ένα καλό μαχαίρι κατά μήκος το σολομό σε όσο πιο μικρές φέτες μπορούμε, λίγο πλάγια χωρίς να χρειαστεί να κόψουμε το δέρμα.
  • Απλώνουμε σε ένα ρηχό πιάτο δίπλα – δίπλα τις φέτες από το σολομό και γαρνίρουμε από πάνω με τις πιπεριές chilli, τα φύκια hijiki, το αβοκάντο και μερικά φυλλαράκια άνηθου.
  • Προαιρετικά στο τέλος προσθέτουμε από πάνω λεμόνι.
Goto Top