Ένα διαφορετικό cheescake που συνδυάζει αλμυρή, γλυκιά και umami γεύση σε στρώσεις απόλαυσης. Ξεχωριστό μέχρι τελευταίας μπουκιάς, αποδεικνύει ότι η ιαπωνική πάστα miso είναι δικαίως από τα πιο ενδιαφέροντα versatile υλικά που πειραματιζόμαστε τελευταία. Η συνταγή είναι απλή. Δοκίμασε την.
Τα προϊόντα μας
- Hikari Miso Soy Bean Paste White
- Peanut Butter
- Mirin
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 300gr μπισκότα σοκολάτα με γέμιση βανίλια (πχ. oreo)
- 150gr βούτυρο (λιωμένο)
- 500gr τυρί κρέμα
- 200gr ζάχαρη άχνη
- 1 δόση βανίλια
- 350gr φυστικοβούτυρο
- 100gr miso paste
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. mirin
Εκτέλεση
- Σπάμε τα μπισκότα σε ένα multi ή με το χέρι αν τα θέλουμε πιο χοντροκομμένα, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με πάτο που αποσπάται.
- Έπειτα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, 100gr από το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και την βανίλια και απλώνουμε πάνω από τη βάση με το μπισκότο.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο, το miso paste, το μέλι και το mirin, ώσπου να γίνει αραιό και να μπορεί να απλωθεί εύκολα.
- Το απλώνουμε στην τρίτη στρώση και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.