Spicy & tropical bites! Τηγανιτά dumplings με κοτόπουλο και αρωματικό lime. To asian finger food στα καλύτερά του!
Τα προϊόντα μας
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 4 φύλλα Spring Roll Wrappers (215mm)
- 300gr κοτόπουλο
- 400ml ζωμός κοτόπουλου
- 100ml γάλα καρύδας
- 4 lemongrass (πολτοποιημένα)
- 1 κ.γλ. γκάλανγκαλ (μπλε τζίντζερ – πολτοποιημένο)
- 1 κ.σ. χυμό lime
- 2 φύλλα lim e (ψιλοκομμένα)
- 4 κ.σ. sweet chili sauce
- 1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα wok μαγειρεύουμε το κοτόπουλο με λεμονόχορτο, μπλε τζίντζερ, χυμό lime μέσα στο ζωμό και το γάλα καρύδας, έως ότου ψηθεί το κοτόπουλο.
- Σουρώνουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε και ανακατεύουμε με τα φύλλα lime.
- Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής κόβουμε 16 φύλλα σε σχήμα κύκλου.
- Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και ρίχνουμε από πάνω με ένα κουτάλι λίγη γλυκιά σάλτσα τσίλι.
- Παιρνάμε τις άκρες του κάθε φύλλου με ασπράδι αυγού και τις ενώνουμε σαν τριγωνικό δέμα (βλ.φωτό).
- Σφραγίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με sweet chili sauce.