Συνταγή

Chicken Parcels with Lemon Grass

Spicy & tropical bites! Τηγανιτά dumplings με κοτόπουλο και αρωματικό lime. To asian finger food στα καλύτερά του!

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 4 φύλλα Spring Roll Wrappers (215mm)
  • 300gr κοτόπουλο
  • 400ml ζωμός κοτόπουλου
  • 100ml γάλα καρύδας
  • 4 lemongrass (πολτοποιημένα)
  • 1 κ.γλ. γκάλανγκαλ (μπλε τζίντζερ – πολτοποιημένο)
  • 1 κ.σ. χυμό lime
  • 2 φύλλα lim e (ψιλοκομμένα)
  • 4 κ.σ. sweet chili sauce
  • 1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα wok μαγειρεύουμε το κοτόπουλο με λεμονόχορτο, μπλε τζίντζερ, χυμό lime μέσα στο ζωμό και το γάλα καρύδας, έως ότου ψηθεί το κοτόπουλο.
  2. Σουρώνουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε και ανακατεύουμε με τα φύλλα lime.
  3. Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής κόβουμε 16 φύλλα σε σχήμα κύκλου.
  4. Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και ρίχνουμε από πάνω με ένα κουτάλι λίγη γλυκιά σάλτσα τσίλι.
  5. Παιρνάμε τις άκρες του κάθε φύλλου με ασπράδι αυγού και τις ενώνουμε σαν τριγωνικό δέμα (βλ.φωτό).
  6. Σφραγίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με sweet chili sauce.
Goto Top