Το κοτόπουλο με plum sauce & κάσιους είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της κινέζικης κουζίνας. Η σάλτσα δαμάσκηνου δένει υπέροχα με τα ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου δίνοντας μία πικάντικη, γλυκιά & φρουτώδη γεύση, ενώ τα τραγανά κάσιους προσθέτουν μία crunchy, εξωτική πινελιά στο πιάτο!
Τα προϊόντα μας
- Sesame Oil
- Tapioca Starch
- Oyster Sauce
- Plum Sauce
- Peanut Oil
- Cashew
- Baby Corn
- Bamboo Shoot Strips
- Dried Mushroom
- Sake Medium
- Soy Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 500gr κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
- 200gr baby corn κομμένα στη μέση
- 160gr bamboo strips
- 16 shitake mushrooms dried (τα οποία έχουμε μουλιάσει σε ζεστό νερό)
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
- 200gr cashews
- 6 κ.σ. peanut oil
- 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. sake
- 8 κ.σ. soy sauce
- 10 κ.σ. plum sauce
- 2 κ.σ. oyster sauce
- 1 κ.σ. tapioca starch (διαλυμένο σε λίγο νερό)
- 1 κ.σ. sesame oil
Εκτέλεση
- Σε ένα wok ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστεί καλά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα λαχανικά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αναμιγνύουμε το sake, τη soy sauce, την plum sauce και την oyster sauce και τις ρίχνουμε στο wok. Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε τη διαλυμένη tapioca και το sesame oil.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ρύζι Basmati ή Jasmin.