Συνταγή

COCONUT CURRY NOODLES

Νηστεύεις; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή που έρχεται από τη μακρινή Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Κρεμώδης σάλτσα από γάλα καρύδας και κόκκινη πάστα Curry που μπερδεύεται γλυκά με ελαφριά noodles ρυζιού, σπαράγγια, μπρόκολο, καρότο, κόκκινο λάχανο, ginger και άλλα εκλεκτά υλικά που απογειώνουν τη γεύση. Γίνεται πανεύκολα μέσα σε 30 μόνο λεπτά.

Τα προϊόντα μας

  • Rice Stick
  • Wok Oil
  • Sesame
  • Minced Ginger
  • Red Curry Paste
  • Coconut Milk Aroy-d
  • Sambal Oelek
  • Soy Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 4 άτομα)

  • 120gr Rice Stick Noodles
  • 1 κ.σ. Wok Oil
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό σε λωρίδες
  • 130gr μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 120gr καρότο σε λωρίδες
  • 100gr σπαράγγια σε μικρά κομμάτια
  • 100gr κόκκινο λάχανο κομμένο όπως για σαλάτα
  • Σουσάμι
  • 1 lime κομμένο σε 4 κομμάτια.

για τη sauce: 

  • 1 κ.σ. Wok Oil
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. Minced Ginger Thai Heritage
  • 1 1/2 κ.σ. Red Curry Paste
  • 400ml Coconut Milk Aroy-d (for cooking)
  • 120ml ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Sambal Oelek
  • 2 κ.σ. Soy Sauce

Εκτέλεση

  • Προετοιμάστε τα Noodles σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα, ζεστάνετε το Wok Oil σε ένα Wok. Προσθέστε το κρεμμύδι, το ginger και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε την πάστα Curry και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το Coconut Milk, τη ζάχαρη, το Sambal Oelek, τη Soy Sauce και το ζωμό και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
  • Σε ένα δεύτερο Wok, ζεστάνετε 1 κ.σ. Wok Oil και προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το μπρόκολο (ωμό) και τα σπαράγγια. Σοτάρετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Προσθέστε τα Noodles και ανακατέψετε καλά.
  • Προσθέστε και τη sauce, ανακατέψετε και έπειτα σερβίρετε τα noodles σε 4 μπολ.
  • Γαρνίρετε με σουσάμι, λίγο κόκκινο λάχανο και ένα κομμάτι lime. Σερβίρετε αμέσως.
Goto Top