Όταν το θερμόμετρο στο Τόκιο χτυπάει κόκκινο οι Ιάπωνες ανοίγουν τις ομπρέλες τους, φοράνε τις σαγιονάρες τους και κατευθύνονται προς το κοντινότερο εστιατόριο για το πιο δροσερό και νόστιμο πιάτο. Τα Zaru Soba Noodles φτιάχνονται πανεύκολα και λειτουργούν καταπραϋντικά στον πυρετό του καλοκαιριού. Extra tip ως προς την κατανάλωση: παίρνετε με τα chopsticks λίγα noodles, ντιπάρετε στη σάλτσα και πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμύδι και το φύκι.
Τα προϊόντα μας
- Soy Sauce
- Buckwheat Noodles
- Mirin
- Sushi Nori
- Wasabi Paste
Υλικά
- 400gr soba noodles
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. mirin (rice wine)
- 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
- 3 κλωνάρια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/2 κ.σ. wasabi
- 2 φύλλα Nori (φύκι) κομμένο σε μικρές και λεπτές λωρίδες
Εκτέλεση
- Βράζουμε για 5 λεπτά τα soba noodles ενώ παράλληλα τα ανακατεύουμε αργά. Αφού τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα, γεμίζοντας με κρύο νερό.
- Στραγγίζουμε ξανά τα noodles και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για δύο ακόμη φορές, έτσι ώστε να απομακρύνουμε τη γεύση αμύλου.
- Τοποθετούμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα μπολ με παγάκια προκειμένου να μείνει τραγανό.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το mirin, τη soy sauce και τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας, πριν το μείγμα πάρει βράση.
- Σε μία μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε τα noodles.
- Χρησιμοποιούμε 4 μικρά μπολ για να σερβίρουμε τη σάλτσα, το wasabi, το nori και το φρέσκο κρεμμύδι αντίστοιχα.