Συνταγή

CROQUETTES WITH TOFU & VEGETABLES

Οι πιο νόστιμες κροκέτες που έχετε φάει ποτέ φτιάχνονται με Tofu, μανιτάρια Shitake και λαχανικά. Το dip από αυθεντική σάλτσα σόγιας Nama της Kikkoman, «λερωμένο» με μια πινελιά από μουστάρδα ντιζόν τους δίνει ξεχωριστό τελείωμα στη γεύση. Το τέλειο σνακ για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ταιριάζει και σε vegetarians ενώ συνοδεύει άψογα το αγαπημένο σας booze.

Τα προϊόντα μας

  • Tofu
  • Aef Mushrooms Whole Po Ku
  • Potato Starch
  • Kikkoman Nama Soy Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

Για 4 μερίδες:

  • 400gr Tofu
  • 2 τμχ. Shitake Mushrooms
  • 1 ½ κ.σ. Potato Starch
  • 5 τμχ. πράσινα φασόλια φρέσκα
  • 1 καρότο
  • 2/3 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • Μουστάρδα
  • Kikkoman Nama Soy Sauce

Εκτέλεση

  • Μια ώρα πριν το μαγείρεμα πιέστε το tofu προκειμένου να απομακρυνθεί η υγρασία. Τοποθετήστε σε ένα ξύλο κοπής μια στρώση απορροφητικό χαρτί κουζίνας, από πάνω το tofu, ακόμη μία στρώση χαρτί κουζίνας και κάποιο βαρύ αντικείμενο.
  • Κόψτε το καρότο, τα μανιτάρια και τα φασόλια σε λεπτές λωρίδες και τσιγαρίστε τα ελαφρώς σε ένα τηγάνι.
  • Σε ένα μπλέντερ αλέστε το tofu, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αυγό, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το potato starch, το καρότο, τα μανιτάρια και τα φασόλια. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά σας.
  • Σχηματίστε με τη ζύμη μικρές μπάλες και τηγανίστε τις μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, για 6 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς. Θυμηθείτε να γυρίζετε τις κροκέτες σας, προκειμένου να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
  • Τοποθετείστε τις τηγανισμένες κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μετά το τηγάνισμα.
  • Σερβίρετε ενώ είναι ακόμα ζεστές και συνοδεύστε με dip από Kikkoman Nama Soy Sauce, προσθέτοντας μέσα ελάχιστη μουστάρδα.
Goto Top