Η αγαπημένη όλων γαλλική κρέμα καραμελέ φτιάχνεται συνήθως με γάλα πλήρες σε λιπαρά και λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Για μια πιο ελαφριά και dairy -free εκδοχή, δοκιμάσαμε να φτιάξουμε το διάσημο επιδόρπιο με γάλα και ζάχαρη καρύδας. Το πείραμα άξιζε και πέτυχε. Ακολούθησε τα βήματα και δοκίμασε το.
Τα προϊόντα μας
- Coconut Sugar Ceylon
- Coconut Milk Cardinal
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
Για την καραμέλα:
- 1/2 cup Coconut Sugar Ceylon
- 2 tbsp. νερό
Για την κρέμα:
- 1 pcs. Coconut Milk Cardinal
- 2 αυγα
- 2 κρόκοι αυγών
- 1/3 φλιτζάνι Coconut Sugar Ceylon
- 1 tsp. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για την καραμέλα:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150˚C.
- Φτιάχνουμε την καραμέλα ρίχνοντας τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Χωρίς να ανακατεύουμε, μόλις λιώσει η ζάχαρη και φουσκώσει, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά γυρίζοντας το σκεύος ανά διαστήματα. Το μείγμα θα είναι πιο υδαρές από την παραδοσιακή καραμέλα.
- Μοιράζουμε την καραμέλα σε έξι μικρά πυρίμαχα μπολ (⅓ φλιτζάνι το καθένα).
- Τοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί με βάθος και παράλληλα βράζουμε νερό σε έναν βραστήρα.
Κρέμα:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν ελαφρώς.
- Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, ανακατεύοντας συνεχώς, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις ομογενοποιηθεί και σιγοβράσει, ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά στα αυγά και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Μοιράζουμε την κρέμα ομοιόμορφα στα έξι σκεύη.
- Ρίχνουμε προσεκτικά το βραστό νερό στο ταψί, μέχρι να φτάσει λίγο πάνω από τη μέση του ύψους κάθε μπολ, προσέχοντας να μην βρέξουμε τα μπολ εσωτερικά.
- Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να δέσουν οι κρέμες. Βγάζουμε έπειτα τα μπολ από το φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
- Σκεπάζουμε κάθε σκεύος και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
- Για να βγάλουμε τις κρέμες από κάθε μπολ, περνάμε περιμετρικά και απαλά με ένα μαχαίρι γύρω από την εσωτερκή άκρη του κάθε σκεύους.
- Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από το σκεύος και, κρατώντας σφιχτά, αναποδογυρίζουμε.