Spicy Duck! Ένα πιάτο καυτερό αλλά και φρουτένια γλυκό με πάπια ζουμερή και καλοψημένη. Δίπλα σε μια γενναία μερίδα από jasmine rice, οι γεύσεις από την κρεμα καρύδας, την πάστα κάρυ και την πάπια δένουν υπέροχα με τα γλυκά lychee, δημιουργώντας ένα γευστικό και αρωματικό πιάτο.
Υλικά
- 4 προψημένα φιλέτα πάπιας κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 6 κ.σ. peanut oil
- 2 κ.σ. red curry paste
- 500ml ζωμό κοτόπουλου
- 350ml coconut cream
- 1 κονσέρβα lychee (στραγγισμένα)
- 1 κ.σ. χυμό λάϊμ
- 2 κ.σ. basil paste
- Jasmine rice
Εκτέλεση
Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε 4κ.σ. peanut oil και προσθέτουμε τα κομμάτια της πάπιας για να τα σωτάρουμε καλά. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο peanut oil σε ένα καθαρό γουόκ. Προσθέτουμε το red curry paste και ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό και το coconut cream. Mόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λάϊμ, το basil paste, τα lychees και την πάπια. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με jasmine rice ατμού.