Απλό, νόστιμο και γεμάτο αρώματα. Αν σου αρέσει το ψάρι δοκίμασε να φτιάξεις ινδικό κάρυ με μπακαλιάρο και ταμάρινδο. Πανεύκολη κλασική ινδική συνταγή που ετοιμάζεται μέσα σε λίγη ώρα στην κουζίνα σου. Απόλαυσε τη με βάση από σπυρωτό ρύζι basmati.
Τα προϊόντα μας
- Tamarind Pure
- Yellow Curry Paste
- Black Cod
- Basmati Rice
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 500gr μπακαλιάρος φιλέτο σε χοντρά κομμάτια
- 1/2 κούπα Tamarind Paste
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. ginger ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. κύμινο σκόνη
- 1 κ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
- Aλάτι κ.β.
- 1 1/2 κ.σ. Yellow Curry Paste
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ψάρι σε ένα σκεύος και το μαρινάρουμε με τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά, προσθέτοντας αλάτι και τη μισή ποσότητα από το Yellow Curry Paste, συν 1 κ.σ. ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το tamarind, μουλιάζοντας το με λίγο ζεστό νερό και έπειτα το περνάμε από ένα σουρωτήρι με μεγάλες τρύπες.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ηλιέλαιο το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και έπειτα προσθέτουμε και τα μπαχαρικά συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
- Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το Yellow Curry Paste, το tamarind και το ψάρι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
- Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Σερβίρουμε με ρύζι basmati και φρέσκο κόλιανδρο από πάνω.