Φρέσκα καλαμάρια παναρισμένα με ιαπωνικό άμυλο πατάτας Katakuriko και τηγανισμένα deep – fry, σερβίρονται με γλυκιά σάλτσα από Mirin, Soy Sauce και ζωμό Dashi. Το αποτέλεσμα; Umami στο φουλ.
Τα προϊόντα μας
- Royal Lion Katakuriko Potato starch
- Kikkoman Soy Sauce
- Tippy Tempura Flour
- Mizkan Mirin Seasoning
- Dashi Kombu Akaya
- Dashino Moto Bonito Flavored Seasoning
- Katakuriko
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
(4 μερίδες)
- 2 καλαμάρια
- Royal Lion Katakuriko Potato starch ή Tippy Tempura Flour για το πανάρισμα
- Λάδι για τηγάνισμα
για τη γλυκιά σάλτσα:
- 50ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- 50ml mirin seasoning Mizkan
- 100ml ζωμό από Dashi Kombu Akaya ή ζωμό από Dashino Moto Bonito Flavored Seasoning
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 2 κ.γλ. Katakuriko διαλυμένο σε 2 κ.γλ. νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίστε το καλαμάρι, στεγνώστε το και κόψτε το σε δαχτυλίδια πλάτους των 7-8 χιλιοστών.
- Πασπαλίστε καλά κάθε κομμάτι με το άμυλο πατάτας ή με tempura.
- Τηγανίστε deep fry σε προθερμασμένο λάδι στους 170 βαθμούς.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε την Kikkoman Soy Sauce και ζεστάνετε μέχρι να πάρει βράση.
- Προσθέσετε στη συνέχεια το Mirin, το ζωμό dashi και τη ζάχαρη και αφήστε τα υλικά να πάρουν βράση για ακόμη μια φορά. Προσθέστε το διαλυμένο Katakuriko με το νερό στη σάλτσα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να δέσει.
- Σερβίρετε τα καλαμάρια περιχύνοντας με τη σάλτσα και γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού που πρώτα έχετε τηγανίσει deep fry.