Συνταγή

FRIED WONTONS WITH SHRIMPS

Τα αγαπημένα μας, λαχταριστά και τραγανιστά Wontons γίνονται ακόμη πιο γευστικά εάν τα γεμίσουμε με γαρίδες, μανιτάρια σιτάκε, κινέζικο λάχανο και κόκκινες πιπεριές! Κατάγονται από την πόλη Καντόνα της Κίνας και έχουν πάρει το όνομά τους από έναν αυτοκράτορα. Ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα στο wok μας και το σχήμα τους θυμίζει μικρό πουγκί. Συνοδεύστε τα με γλυκόξινη σάλτσα ή γλυκό τσίλι για γεύση στο φουλ! Το πρόβλημα με τα Wontons είναι ότι ποτέ δεν είναι αρκετά και πάντα κάποιος έχει φάει παραπάνω από όσα θα έπρεπε.

 

 

 

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα για γουόν τον (Wonton pastry 90mm Happy Belly)
  • 500gr. γαρίδες (Black tiger king praw 16/20 raw, peeled 1 kg)
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 50gr. μανιτάρια σιτάκε (Mushrooms whole po ku 284g Aef)
  • 50gr. κινέζικο λάχανο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. φυστικέλαιο ή ρυζέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo or Rice Oil 500ml Rizi)
  • 4 κ.σ. σάλτσα στρειδιών (Oyster sauce 255ml Lkk)
  • 1 κ.σ. σάλτσα δαμάσκηνο (Plum sauce 397g Lkk)
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Μπόλικο ηλιέλαιο
  • Ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώστε τα φύλλα.
  2. Τοποθετήστε όλες τις γαρίδες στο μπλέντερ και ψιλοκόψτε τες. Κάντε το ίδιο και για τα λαχανικά σας.
  3. Ανακατέψτε καλά μέσα σε ένα μπολ τα λαχανικά, τις γαρίδες, όλες τις σάλτσες, το φυστικέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το κόρν φλάουρ.
  4. Γεμίστε με ένα μικρό κουτάλι ένα – ένα τα φύλλα σας με το μείγμα. Διπλώστε το φύλλο ώστε να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο. Κολλήστε με ασπράδι αυγού τις δύο πλευρές έτσι ώστε να ενωθούν μεταξύ τους. Συνεχίστε έτσι και για τα υπόλοιπα.
  5. Αφήστε το ρυζέλαιο να ζεσταθεί στο γουόκ. Όταν είναι έτοιμο τηγανίστε τα wontons μέχρι να ροδίσουν.
  6. Σερβίρετέ τα με dip από γλυκόξινη ή γλυκό τσίλι.
Goto Top