Οι φτερούγες κοτόπουλου που φτιάξαμε για εσάς δεν έχουν καμία σχέση με τις συνηθισμένες συνταγές. Είναι βουτηγμένες και ψημένες στην πιο νόστιμη μαρινάδα από σάλτσα σόγιας και φουλ αρωματική thai πάστα Tom Υum, που τους δίνει spicy χαρακτήρα. Μαζί με το δροσερό dip από γιαούρτι, lime και ginger είναι το τέλειο φαγητό που φτιάχνεται πανεύκολα οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.
Τα προϊόντα μας
- Tom Yum Paste
- Soy Sauce
Υλικά
- 1kg φτερούγες κοτόπουλου
- 200gr Soy Sauce
- 80gr Tom Yum Paste
- 20ml ελαιόλαδο
- 5gr αλάτι
- 2gr μαύρο πιπέρι
- 5gr πάπρικα γλυκιά
Σως γιαουρτιού με ginger & lime:
- 250gr γιαούρτι
- 1 κ.σ. χυμό lime
- 1 κ.γλ. ginger σκόνη
- Λίγο ξύσμα lime
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τις άκρες από τις φτερούγες.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με ένα σύρμα μέσα σε ένα μπολ.
- Απλώνουμε τη μαρινάδα στις φτερούγες.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της sauce μαζί.
- Σερβίρουμε με το dip της ginger-lime σως γιαουρτιού δίπλα.