Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να μαγειρέψεις τις γαρίδες και αυτές γνωρίζουν ακριβώς πως να γίνονται νόστιμες κάθε φορά. Δοκιμάσαμε αυτή τη super απλή συνταγή που θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο και το κυριότερο, θα σας χαρίσει τέλειο gourmet αποτέλεσμα στο πιάτο, χωρίς κόπο. Το μυστικό κρύβεται στην ιαπωνική σάλτσα Teriyaki με καβουρδισμένο σουσάμι. Πάει τη γεύση αλλού.
Τα προϊόντα μας
- Teriyaki Sauce Toast Sesame
- Wok Oil
- Sesame Oil
- Black Tiger Headless Shell-on
Υλικά
- 1 μικρό αγγούρι
- 60ml Wok Oil
- 30 γαρίδες ολόκληρες
- 300ml Kikkoman Teriyaki with Toasted Sesame
- 100ml νερό
- 1 κ.γλ. Sesame Oil
Εκτέλεση
- Πλύνετε το αγγούρι και με ένα peeler κόψτε το σε λωρίδες, τις οποίες θα τοποθετήσετε σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά.
- Καθαρίστε το σώμα στις γαρίδες αλλά κρατήστε το κεφάλι.
- Σε ένα τηγάνι ρίξτε το Wok Oil και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τις γαρίδες για 3-5 λεπτά.
- Σε ένα άλλο σκεύος ρίξτε την Teriyaki Sauce, το νερό και το Sesame Oil και βράστε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Στραγγίξτε τις λωρίδες αγγουριού πολύ καλά και τοποθετήστε σε ένα πιάτο.
- Στο κέντρο του πιάτου τοποθετήστε τις γαρίδες και από πάνω τους ρίξτε Teriyaki Sauce.
- Αν θέλετε γαρνίρετε με λίγο σουσάμι το οποίο θα έχετε καβουρδίσει.