Ποτέ δεν βαριόμαστε τα μανιτάρια. Ειδικά όταν ανακαλύπτουμε νέους πρωτότυπους τρόπους να τα δοκιμάσουμε. Φτιάξτε ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Πως; Ακολουθώντας βήμα – βήμα την παρακάτω συνταγή. Μανιτάρια ψημένα με κρασί Shao Hsing και γευστικό φινίρισμα από μείγμα Soy Sauce και χυμό λεμόνι. Ιδανική γαρνιτούρα για κρέας ψητό στη σχάρα ή για ψάρι. Εναλλακτικά, σερβίρετέ τα ως ζεστή σαλάτα, συνοδεύοντας με ρύζι ατμού.
Τα προϊόντα μας
- Straw Mushroom
- Mushrooms Whole Po Ku Aef
- Dried Mushroom Cock
- Shiitake
- Kikkoman Soy Sauce Less Salt
- Shao Hsing Wine
Υλικά
- 100gr μανιτάρια της επιλογής σας (straw mushrooms, shiitake, πλευρώτους, oyster mushrooms)
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κ.σ. Shao Hsing Wine
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 1 τμχ. Soy Sauce Kikkoman less Salt
- Λίγο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και κόψτε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια.
- Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε πάνω του μια λαδόκολλα. Φροντίστε να είναι σε τέτοια διάσταση ώστε όλα τα μανιτάρια να χωρέσουν.
- Αλείψτε, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, με βούτυρο τη λαδόκολλα και έπειτα τοποθετήστε τα μανιτάρια. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και το κρασί Shao Hsing. Περιμετρικά, τοποθετήστε τις ροδέλες λεμόνι.
- Ανασηκώστε γύρω από τη λαδόκολλα το αλουμινόχαρτο και δημιουργήστε μικρές τρύπες χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα. Έπειτα, τοποθετήστε σε ένα μικρό ταψί.
- Ψήστε στο φούρνο για 9 – 10 λεπτά, στου 200οC.
- Αφού ψηθούν προσθέστε αρκετή Soy Sauce, χυμό από λεμόνι και λίγο μαϊντανό.