Συνταγή

JAPAN SALMON/EBI/UNAGI NIGIRI

Αν το Maki sushi είναι ο βασιλιάς της ιαπωνικής κουζίνας, τότε το Nigiri είναι ο διάσημος αδερφός του. Στα ιαπωνικά, Nigiri σημαίνει «δύο δάχτυλα» (ni=δύο, giri=δάκτυλα). Το αεροδυναμικό σχήμα του, σε προετοιμάζει για γευστική απογείωση με τη μία. Ντελικάτη γεύση από σολομό, γαρίδα και χέλι με το αγαπημένο μας ρύζι για σούσι και μια πινελιά wasabi. Συνοδεύεται με dip από σάλτσα σόγιας. Μην ξεχνάτε μετά από κάθε Nigiri να «εξισορροπείτε» τη γεύση σας με τις πίκλες τζίντζερ, προκειμένου να περάσετε στον επόμενο συνδυασμό ρυζιού και ψαριού. Σας φαίνεται πολύπλοκο; Με τη συνταγή μας θα καταλάβετε αμέσως πόσο εύκολο και διασκεδαστικό είναι.

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 500gr ρύζι για sushi
  • 100ml sushi seasoning
  • Γαρίδες ebi
  • Σολομός σε φιλέτα
  • Χέλι unagi σε φιλέτα
  • Πάστα wasabi
  • Σάλτσα σόγιας
  • Πίκλες τζίντζερ

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Υπολογίστε ότι για κάθε κούπα ρύζι, θα χρειαστείτε 1 ½ κούπα νερού. Αρχικά, ξεπλένετε το ρύζι σας 2-3 φορές, το στραγγίζετε και το ρίχνετε παρέα με το νερό στην κατσαρόλα.
  2. Βράστε το ρύζι σε δυνατή φωτιά μέχρις ότου να απορροφήσει την περισσότερη ποσότητα νερού. Έπειτα, χαμηλώστε τη φωτιά και κλείστε με το καπάκι την κατσαρόλα. Σε 2 με 3 λεπτά το ρύζι θα είναι έτοιμο. Αφήστε το σκεπασμένο για λίγο. Για ακόμη πιο σίγουρα αποτελέσματα, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδική συσκευή για το βράσιμο του ρυζιού και ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  3. Όταν το ρύζι σας είναι πλέον έτοιμο, τοποθετήστε το σε ένα μπολ και ραντίστε το με το sushi seasoning. Ανακατέψτε απαλά.
  4. Πάρτε από το μπολ σας μία μικρή ποσότητα ρυζιού. Πλάστε την έτσι ώστε να πάρει το σχήμα ενός παραλληλόγραμμου ή μιας μπάλας.
  5. Εφαρμόστε πάνω από το ρύζι λίγο wasabi και ακουμπήστε το φιλέτο από σολομό, τη γαρίδα ή το χέλι.
  6. Σερβίρετέ το με τη σάλτσα σόγιας και τις πίκλες τζίντζερ.
Goto Top