Η χοιρινή πανσέτα στην πιο νόστιμη και ζουμερή εκδοχή της. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή μόνο εάν έχεις να δώσεις στο κρέας το χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να γίνει super τρυφερό, να μαριναριστεί και να πάρει όλα τα αρώματα της μαρινάδας από sake, σάλτσα σόγιας και ρυζόξιδο. Το αποτέλεσμα; Απίθανο και λιώνει στο στόμα. Και αν θες να το δοκιμάσεις στη gluten free εκδοχή του δεν έχεις παρά να αντικαταστήσεις την κανονική σόγια με Tamari Soy Sauce της Kikkoman.
Τα προϊόντα μας
- Minced Garlic
- Minced Ginger
- Kikkoman Soy Sauce
- Sake
- Mirin
Υλικά
- 600gr Pork Belly
- 300gr σπανάκι (φρέσκο)
- 1 κ.γλ. Minced Garlic
- 1 κ.γλ. Minced Ginger
- 700ml νερό
- 100ml Soy Sauce Kikkoman
- 100ml Sake
- 100ml Mirin
- 50gr ζάχαρη
- 20gr μουστάρδα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι αφήστε το λάδι να ζεσταθεί.
- Τοποθετήστε το κομμάτι κρέας μέσα στο λάδι και τηγανίστε μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα.
- Κόψτε το κρέας σε κύβους 4Χ4 εκατοστά.
- Τοποθετήστε το κομμάτι σε ένα σκεύος και προσθέστε νερό. Βράστε το κρέας για 4 με 5 λεπτά.
- Έπειτα βγάλτε τα κομμάτια χοιρινού από το νερό και ξεπλύνετέ τα με λίγο καθαρό νερό.
- Σε μια χύτρα ταχύτητας ρίξτε τα 700ml νερό, τη σόγια, το Sake, το Mirin και το κρέας.
- Η μαρινάδα θα πρέπει να καλύπτει το κρέας, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό.
- Κλείστε το καπάκι και τοποθετήστε στην κουζίνα σας τη χύτρα, μαγειρεύοντας για 40 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Έπειτα ανοίξτε το σκεύος και δοκιμάστε εάν το κρέας σας έχει μαλακώσει.
- Αφαιρέστε το λίπος με μια κουτάλα από την επιφάνεια της μαρινάδας.
- Εάν χρειαστεί βράστε λίγο ακόμη το κρέας ώστε να μαλακώσει κι άλλο.
- Σοτάρετε το σπανάκι με λίγο λάδι και σερβίρετε σε ένα πιάτο. Δίπλα του σερβίρετε μερικά κομμάτια κρέας και περιχύστε με λίγο ζωμό από το μαγείρεμα του χοιρινού.
- Συνοδέψτε με μουστάρδα. Καλή απόλαυση!