Όπως εδώ έτσι και στην Ιαπωνία όταν το κρύο έρχεται η κουζίνα δουλεύει για σούπες και γευστικούς ζωμούς με noodles που σε κρατούν ζεστό. Το Kake Udon είναι από τα πιο κλασικά πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει το χειμώνα. Φτιάχνεται πανεύκολα, έχει πραγματική γεύση umami και είναι εξόχως απολαυστικό αφού για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται τα super chewy udon noodles με ζωμό από sake, mirin, σκόνη dashi και σάλτσα σόγιας.
Τα προϊόντα μας
- Udon Noodles Cardinal
- Dashi
- Mirin
- Soy Sauce
- Sake
Υλικά
- 2 πακέτα Udon noodles
- 30gr Dashi powder
- 2 κ.σ. Mirin
- 2 κ.σ. Soy Sauce
- 2 κ.γλ. Sesame Oil
- 1 κ.γλ. σκόνη ginger
- 2 κ.σ. Sake
- 1 lt νερό
- Φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι (γαρνίρισμα)
- Αλάτι (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα udon noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τα udon noodles να κολυμπάνε μέσα στο ζωμό.
- Γαρνίρουμε από πάνω με φρέσκο κρεμμύδι.