Δύο από τα πιο διάσημα υλικά της κορεάτικης κουζίνας, το kimchi και η πάστα gochujang πρωταγωνιστούν σε αυτή την παραδοσιακή spicy σούπα. Πρόκειται για ένα κλασσικό Korean stew, που χρησιμοποιεί το kimchi ως βασικό συστατικό του. Με την ονομασία korean spicy soup ή kimchi Jjigae, στην Κορέα σερβίρεται ως ένα ζεστό γεύμα που οι συνδαιτημόνες μοιράζονται μεταξύ τους. Το kimchi δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο πιάτο ενώ η πάστα gochujang έναν αλμυρό τόνο που ταιριάζει πολύ. Σε αντίθεση με πολλές σούπες, δεν απαιτεί πολύωρο μαγείρεμα για να αποκτήσει πλούσια γεύση, καθώς τα 2 αυτά κύρια συστατικά της, εξασφαλίζουν έντονη γεύση και ξεχωριστό άρωμα. Στη συνταγή που ακολουθεί, θα δεις όλα τα βήματα για να ετοιμάσεις ζωμό με αυθεντική κορεάτικη γεύση και αντί για λευκό ρύζι που παραδοσιακά συνοδεύει το ζωμό, εμείς επιλέξαμε απολαυστικά ramen noodles.
Υλικά
Για τον ζωμό:
- 1lt ζωμός κοτόπουλου 100gr Sempio Kimchi Stir-Fried
- 2 κ.σ. χυμός από το kimchi
- 3 κ.σ. Sempio Pepper Paste Gochujang, Hot
- 2 κ.σ. Lee Kum Kee Soy Sauce Light
- 2 κ.γλ. Cοck Fish Sauce
- 1 κ.σ. Chinese Cooking Wine (Shaoxing Wine)
- 2 φέτες τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδo
Για τα toppings:
- 200gr Saitaku Ramen Egg Noodles
- 2 τμχ Bok Choy
- 1 μικρό καρότο
- 2 κ.γλ. Lee Kum Kee Sesame Oil Pure
- 2 τμχ φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
- Tοποθετούμε όλα τα υλικά του ζωμού σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, χωρίς καπάκι.
- Προετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό βρύσης και τα στραγγίζουμε.
- Κόβουμε τα Bok Choy κατά μήκος στα τέσσερα και το καρότο σε λεπτά sticks, τα προσθέτουμε στον ζωμό και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε με sesame oil λίγο προτού τον σερβίρουμε.
- Μοιράζουμε τα noodles στα μπολ και τοποθετούμε από πάνω τα λαχανικά. Βγάζουμε το σκόρδο και το τζίντζερ από τον ζωμό και περιχύνουμε τα noodles και τα λαχανικά. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια (που έχουμε ψιλοκόψει) και σερβίρουμε.