Συνταγή

Κριθαρότο με Γαρίδες και Φύκια Hijiki

Φανταστικό πιάτο που μυρίζει θάλασσα. Το φύκι Hijiki φύεται σε Ιαπωνία, Κορέα και Κίνα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις extra γευστικούς πόντους με θαλασσινό άρωμα στις συνταγές σου. Δοκίμασε το!

Τα προϊόντα μας

  • Hijiki
  • Black Tiger
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

• 1/2 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους ολόκληρες
• 300gr κριθαράκι μέτριο
• 1lt νερό
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
• 100ml ούζο
• 200gr τοματίνια
• 2 κ.σ. φύκια Hijiki
• 2 κ.σ. βούτυρο
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι-πιπέρι
• Φρέσκος κόλιανδρος

 

Εκτέλεση

• Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις γαρίδες, κρατώντας τα κεφάλια και τη ψίχα ξεχωριστά.
• Σιγοβράζουμε τα κεφάλια στο νερό για ένα τέταρτο, σουρώνουμε, κρατάμε το ζωμό και πετάμε τα κεφάλια.
• Σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
• Μόλις μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε κι αυτό για περίπου 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα σβήνουμε με ούζο.
• Μόλις εξατμιστεί το ούζο βάζουμε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα φύκια hijiki, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά σε δόσεις το ζωμό από τα κεφάλια, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να βράσει το κριθαράκι (γύρω στα 15 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να ρίχνουμε τον ζωμό).
• Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το φρέσκο κόλιανδρο.

Goto Top