Mία αυθεντική πικάντικη ινδική συνταγή με πρωταγωνιστή το κάρυ madras. Η καυτερή πάστα κάρυ που συνδυάζει κύμινο και τσίλι “δένει” αρωματικά με το γάλα καρύδας και την πάστα σκόρδου για ένα extra spicy μοσχαράκι με συνοδεία ρυζιού!
Τα προϊόντα μας
- Minced Ginger
- Peanut Oil
- Tamarind Pure
- Turmeric Powder
- Curry Leaves Whole
- Curry Paste Madras
- Chili Sauce Sriracha
- Coconut Milk
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 500gr μοσχάρι μπούτι σε κύβους
- 200ml γάλα καρύδας
- 200gr ντοματάκια σε κονσέρβα
- 1 κ.γλ. πάστα τζίντζερ
- 1 κ.γλ. σπόρους μουστάρδας
- 1 κ.σ. πάστα ταμάρινδου,λιωμένη σε λίγο νερό
- 3 κ.σ. φυστικέλαιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. πάστα σκόρδου
- ½ κ.γλ. κουρκουμά σε σκόνη
- ½ κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κ.γλ. σάλτσα chili sriracha
- ½ κ.γλ. πάπρικα
- 5 φύλλα κάρυ
- 500-600ml νερό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. πάστα κάρυ madras
Εκτέλεση
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα καρύδας, τους σπόρους μουστάρδας, το λιωμένο ταμάρινδο και ανακατεύουμε.
- Στο wok ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι ναμαλακώσουν.
- Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα φύλλα κάρυ, το κρέας, το νερό και το μίγμα με το γάλα καρύδας καιανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το wok και αφήνουμε να βράσει για 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας,ανακατεύοντας συχνά.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.