Συνταγή

Madras Beef

Mία αυθεντική πικάντικη ινδική συνταγή με πρωταγωνιστή το κάρυ madras. Η καυτερή πάστα κάρυ που συνδυάζει κύμινο και τσίλι “δένει” αρωματικά με το γάλα καρύδας και την πάστα σκόρδου για ένα extra spicy μοσχαράκι με συνοδεία ρυζιού!

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 500gr μοσχάρι μπούτι σε κύβους
  • 200ml γάλα καρύδας
  • 200gr ντοματάκια σε κονσέρβα
  • 1 κ.γλ. πάστα τζίντζερ
  • 1 κ.γλ. σπόρους μουστάρδας
  • 1 κ.σ. πάστα ταμάρινδου,λιωμένη σε λίγο νερό
  • 3 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. πάστα σκόρδου
  • ½ κ.γλ. κουρκουμά σε σκόνη
  • ½ κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. σάλτσα chili sriracha
  • ½ κ.γλ. πάπρικα
  • 5 φύλλα κάρυ
  • 500-600ml νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πάστα κάρυ madras

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα καρύδας, τους σπόρους μουστάρδας, το λιωμένο ταμάρινδο και ανακατεύουμε.
  2. Στο wok ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι ναμαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα φύλλα κάρυ, το κρέας, το νερό και το μίγμα με το γάλα καρύδας καιανακατεύουμε.
  4. Σκεπάζουμε το wok και αφήνουμε να βράσει για 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας,ανακατεύοντας συχνά.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Goto Top