Συνταγή

MANGO STICKY RICE

To αγαπημένο και πιο διάσημο παραδοσιακό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο από glutinous ρύζι είναι μια συνταγή που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα στην κουζίνα σου. Θυμίζει το δικό μας ρυζόγαλο και έχει εξωτικό άρωμα καρύδας και φρέσκα κομμάτια mango για topping.

Τα προϊόντα μας

  • Glutinous Rice
  • Coconut Sugar
  • Coconut Milk Aroy-D
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 250gr ρύζι glutinous
  • 150gr γάλα καρύδας για επιδόρπιο AROY-D
  • 65gr coconut sugar
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 μαλακό μάγκο φρέσκο
  • 4 κ.σ. γάλα καρύδας για επιδόρπιο AROY-D

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και το ξεπλένουμε με αρκετό κρύο νερό.
  2. Τοποθετούμε στραγγισμένο το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε κρύο νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μουλιάσει 4 ώρες ή και ένα ολόκληρο 24ωρο! Όσο περισσότερο μουλιάσει το ρύζι, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε.
  3. Στραγγίζουμε το ρύζι. Τοποθετούμε σε ένα bamboo καλάθι ένα κομμάτι λαδόκολλας και επάνω του το ρύζι. Σκεπάζουμε και το ατμίζουμε για 20 λεπτά.
  4. Όσο το ρύζι ατμίζεται, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας (150gr) και τη ζάχαρη καρύδας, μαζί με το αλάτι.
  5. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα καρύδας που έχουμε βράσει. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη για 6 λεπτά.
  7. Τοποθετούμε το ρύζι σε 2 μικρές φόρμες και ξεφορμάρουμε σε 2 πιάτα. Κόβουμε το μάγκο σε κομμάτια ή λεπτές φέτες και γαρνίρουμε το ρύζι.
  8. Τέλος, ρίχνουμε 2 κ.σ. γάλα καρύδας επάνω στο ρύζι και το σερβίρουμε όσο είναι ακόμη χλιαρό.
Goto Top