Το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο γλυκό από glutinous ρύζι με την τόσο ξεχωριστή υφή είναι μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στην κουζίνα σας και αξίζει να δοκιμάσετε. Θυμίζει το δικό μας ρυζόγαλο στην πιο αρωματική και φρουτένια εκδοχή του.
Υλικά
• 250gr Cardinal Glutinous Rice
• 140ml Cardinal Coconut Milk
• 65gr Ceylon Coconut Sugar Gluten Free, Organic
• 1/2 κ.γλ. αλάτι
• 1 μαλακό μάνγκο φρέσκο
• 4 κ.σ. Cardinal Coconut Milk (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλύνετέ το με αρκετό κρύο νερό.
- Αφού το στραγγίσετε, τοποθετήστε το σε ένα μπολ και προσθέστε κρύο νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί. Σκεπάστε το και αφήστε
- το να μουλιάσει 4 ώρες ή και ένα ολόκληρο 24ωρο. Όσο περισσότερο μουλιάσει το ρύζι, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε.
- Στραγγίξτε το ρύζι. Τοποθετήστε σε ένα bamboo καλάθι ένα κομμάτι λαδόκολλα (με τρύπες) κι επάνω του το ρύζι. Σκεπάστε και ατμίστε για 20 λεπτά.
- Όσο το ρύζι ατμίζεται, σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη καρύδας, μαζί με το αλάτι.
- Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε το γάλα καρύδας που έχετε βράσει. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε το ρύζι και αφήστε το στην άκρη για 6 λεπτά.
- Τοποθετήστε το ρύζι σε δύο μικρές φόρμες και ξεφορμάρετέ το σε δύο πιάτα. Κόψτε το μάνγκο σε κομμάτια ή λεπτές φέτες και γαρνίρετε το ρύζι.
- Προσθέστε 2 κ.σ. γάλα καρύδας επάνω στο ρύζι και σερβίρετε όσο είναι ακόμη χλιαρό.