Συνταγή

Mapo Tofu

Είναι μια από τις πιο κλασικές και νόστιμες συνταγές της Κινέζικης κουζίνας με καταγωγή από την περιοχή Sichuan της νότιας Κίνας. Ολίγον spicy, γεμάτη άρωμα και απαλή γεύση που σου μένει. Συνδυάζει κλασικά Ασιατικά υλικά όπως το tofu, τη διάσημη Hoi Sin Sauce, το σησαμέλαιο αλλά και τη Sriracha. Δοκιμάστε την!

Τα προϊόντα μας

  • Hoisin Sauce
  • Shao Hsing
  • Sriracha Cardinal
  • Broad Egg Noodles
  • Sesame Oil
  • Peanut Oil
  • Minced Garlic Thai Heritage
  • Tofu Morinaga
  • Bean Sprouts Cardinal
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 3 άτομα)

  • 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1/3 κούπας Hoisin Sauce
  • 1 κ.σ. Shao Hsing
  • 1/3 κούπας Ketchup
  • 1/2 κ.γλ. Sriracha Cardinal
  • 450gr Broad Egg Noodles
  • 1 κ.σ. Sesame Oil
  • 1 κ.σ. Peanut Oil
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic Thai Heritage
  • 1 1/2 πακέτο Tofu Morinaga
  • 2 κούπες Bean Sprouts Cardinal
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ αραιωμένο με 2 κ.σ. νερό

 

Εκτέλεση

  • Κόψτε το tofu σε κύβους.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ζωμό, τη Hoisin, το Shao Hsing, την Ketcup και τη Sriracha.
  • Ετοιμάστε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα.
  • Σε ένα wok, σε μέτρια φωτιά ρίξτε το Peanut Oil. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το σκόρδο και το tofu και σοτάρετε για 2 λεπτά.
  • Προσθέστε τα υλικά που αναμίξατε στο μπολ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
  • Ρίξτε και τα Bean Sprouts και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό.
  • Προσθέστε και το κορν φλάουρ και στο Sesame Oil και ανακατέψτε καλά.
  • Ρίξτε τη σάλτσα πάνω στα noodles και σερβίρετε αμέσως.
Goto Top