Τρυφερό φιλέτο σολομού που σερβίρεται με φρέσκο κρεμμύδι, τραγανό σκόρδο και ιαπωνικό gourmet μείγμα κόκκινου πιπεριού με φλούδα πορτοκαλιού, σπόρους μαύρου και κίτρινου σησαμιού, φύκι, ginger και πιπέρι. To dip από σάλτσα Kikkoman Ponzu με σόγια και αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα απογειώνει πραγματικά τη γεύση σε κάθε μπουκιά. Είναι ο πιο gourmet τρόπος για να απολαύσεις ένα τόσο θρεπτικό ψάρι και η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη. Συνόδεψε το με Sake!
Τα προϊόντα μας
- Shichimi Togarashi
- Kikkoman Ponzu
Υλικά
- 200gr φιλέτο σολομού
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 80gr ρέβα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο Shichimi Togarashi
- 80ml Kikkoman Ponzu Soy Sauce
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σκουπίστε καλά με χαρτί κουζίνας το φιλέτο σολομού και ρίξτε λίγο αλάτι.
- Κόψτε σε λεπτές φέτες τις σκελίδες σκόρδου και τηγανίστε τις μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Τρίψτε σε έναν τρίφτη τη ρέβα και αναμείξτε την σε ένα μπολ μαζί με την Ponzu.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε ελάχιστα το σολομό και από τις 2 πλευρές.
- Βγάλτε το ψάρι από το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
- Κόψτε το σολομό σε φέτες και τοποθετήστε τον σε ένα πιάτο.
- Ρίξτε από πάνω τις τραγανές φέτες σκόρδου, το φρέσκο κρεμμύδι και λίγο Shichimi Togarashi.
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ το dip με την Ponzu για να συνοδέψετε.