To περίφημο πιάτο του διάσημου chef Nobu Matsuhisa δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! Ο καραμελωμένος μπακαλιάρος (black cod) μαρινάρεται σε πάστα miso και το αποτέλεσμα είναι ένα γεύμα υψηλής γαστρονομίας. Η γλύκα του miso αναδεικνύει ιδανικά τη «στρογγυλή» σάρκα του ψαριού. Με λίγα υλικά και απλά βήματα η επιτυχία είναι σίγουρη! Δοκιμάστε το.
Τα προϊόντα μας
- Sake Medium Dry
- Mirin Seasoning
- Miso Soy Bean Paste White
- Black Cod
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 1/4 φλιτζανιού sake
- 1/4 φλιτζανιού mirin
- 4 κ.σ. ανοιχτόχρωμη πάστα miso
- 3 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ξεπαγώστε το ψάρι. Κόψτε σε μεγάλα φιλέτα χωρίς να αφαιρέσετε το δέρμα. 2-3 μέρες πριν φτιάξτε τη μαρινάδα miso.
- Βάλτε 1/4 φλιτζανιού sake και 1/4 φλιτζανιού mirin σε δυνατή φωτιά και βράστε για 20″ για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε 4 κουταλιές σούπας ανοιχτόχρωμη πάστα miso και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η πάστα.
- Δυναμώστε τη φωτιά και προσθέστε 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί η ζάχαρη.
- Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
- Στεγνώστε σε απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα και αλείψτε καλά με τη μαρινάδα.
- Τοποθετήστε τα σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και βάλτε τα στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σκουπίστε ελαφρώς τα φιλέτα. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψάκι και ακουμπήστε τα φιλέτα με το δέρμα πάνω και ψήστε για 3 λεπτά στο γκρίλ από κάθε πλευρά.
- Σβήστε το γκρίλ και ψήστε στο φούρνο για 5-10 λεπτά ακόμα.