Το Moo Shu Pork είναι από τα πιο κλασικά κινέζικα πιάτα με χοιρινό, μανιτάρια, λαχανικά και αυγά. Πρωτοεμφανίστηκε στο Βόρειο κομμάτι της χώρας αλλά με τη διάδοση της Ασιατικής κουζίνας ταξίδεψε σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ειδικά στην Αμερική, που δημιούργησε τη δική της ξεχωριστή εκδοχή για το πιάτο. Εύκολη και νόστιμη συνταγή που διπλώνεται μέσα στα αγαπημένα μας Duck Pancakes.
Τα προϊόντα μας
- Tapioca Starch
- Pure Sesame Oil
- Soy Sauce Lite
- Shitake Mushrooms
- Minced Garlic
- Wok Oil
- Hoi Sin Sauce
- Duck Pancakes
Υλικά
- 300gr ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές μικρές φέτες
- 3 κ.γλ. Tapioca Starch
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ. γλ. Pure Sesame Oil
- Λίγο λευκό πιπέρι
- 70ml Soy Sauce Less Sodium
- 5 Shiitake Mushrooms
- 3 κ.σ. Wok Oil
- 3 αυγά χτυπημένα
- 1 κ. γλ. Minced Garlic Thai Heritage
- 1 μακριά κόκκινη πιπεριά Chilli χωρίς τους σπόρους κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες
- 50ml Shao Hsing
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λωρίδες
- 2 κ.σ. Hoi Sin Sauce
- Πίτες για πάπια
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα Shiitake σε ένα μπολ με ζεστό νερό να μουλιάσουν. Έπειτα στραγγίστε καλά, κόψτε το μίσχο και τεμαχίστε τα σε λωρίδες.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το κρέας, το νερό, την Tapioca, τη ζάχαρη, το Sesame Oil, 3 κ.σ. Soy Sauce, λίγο πιπέρι και 2 κ.γλ. Shao Hsing. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
- Σε ένα wok ρίξτε 1 κ.σ. Wok Oil και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέστε τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ψηθούν. Έπειτα, βγάλτε τα σε ένα πιάτο.
- Ρίξτε πάλι στο wok 1 κ.σ. Wok Oil και προσθέστε το σκόρδο, τα Shiitake και την κομμένη πιπεριά Chilli. Σοτάρετε καλά για 2 λεπτά και μεταφέρετε σε βοηθητικό πιάτο.
- Προσθέστε ξανά 1 κ.σ. Wok Oil στο σκεύος και σοτάρετε καλά το χοιρινό. Ρίξτε το μείγμα με τα μανιτάρια, την υπόλοιπη Soy Sauce, το υπόλοιπο Shao Hsing και τη Hoi Sin Sauce και ανακατέψτε.
- Προσθέστε στη συνέχεια και τα αυγά, ανακατεύοντας πάλι.
- Σερβίρετε σε ένα πιάτο το Moo Shu Pork και σε ένα δεύτερο τα Duck Pancakes, αφού πρώτα τα έχετε αποψύξει και ζεστάνει ελαφρώς σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πάρτε μια πίτα, προσθέστε γέμιση και γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμύδι. Διπλώστε και δοκιμάστε!