Αλήθεια εσύ γνωρίζεις την gluten free εκδοχή της σάλτσας σόγιας; Λέγεται Tamari, δεν περιέχει γλουτένη, έχει ιδιαίτερα φρέσκια γεύση και πλούσιο άρωμα. Είναι ιδανική για μαγείρεμα, μαρινάρισμα, παρασκευή σαλτσών ή και σκέτη ως dip. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε ένα κλασικό stir fry με μοσχαρίσιο κρέας, πράσα, cashews και Tamari Soy Sauce. Καμιά φορά οι πιο απλές γεύσεις είναι και οι πιο νόστιμες.
Τα προϊόντα μας
- Basmati Rice
- Tamari Sauce Gluten Free
Υλικά
- 200gr Basmati Rice
- Λίγο αλάτι
- 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1 πιπεριά chili κομμένη σε ροδέλες
- 50gr cashew nuts ψημένα
- 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. Kikkoman Tamari Gluten Free Soy Sauce
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 400gr κρέας μοσχαρίσιο
Εκτέλεση
- Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό.
- Κόψτε το κρέας σε μικρές λεπτές φέτες.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος και σοτάρετε καλά το κρέας.
- Προσθέστε τα πράσα και την πιπεριά και συνεχίστε το σοτάρισμα.
- Ρίξτε την Tamari Soy Sauce και τα cashews και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε το κρέας με τα λαχανικά πάνω στο ρύζι basmati και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο.