Δοκίμασε την δική μας Ασιατική εκδοχή του μπακαλιάρου σκορδαλιά. Τηγανίσαμε το ψάρι σε ιαπωνική tempura για extra ζουμερό και τραγανό αποτέλεσμα και φτιάξαμε μια διαφορετική σκορδαλιά, προσθέτοντας σησαμέλαιο και chili & garlic sauce της Lee Kum Kee.
Τα προϊόντα μας
- Tempura Batter
- Lee Kum Kee Chili & Garlic Sauce
- Sesame Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 1kg μπακαλιάρος φιλέτο ξαλμυρισμένος
- 500gr tempura batter
- 600ml νερό
- 700gr πατάτες
- 6 κ.σ. chilli & garlic Lee Kum Kee sauce
- 2 κ.γλ. sesame oil
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλάτι-πιπέρι
- Κόλιανδρος και φέτες lime για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ”tempura” προσθέτοντας το νερό.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο να κάψει καλά (πρέπει να πιάσει τους 180 βαθμούς).
- Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον περνάμε από το μείγμα tempura, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά. Μετά τηγανίζουμε το ψάρι.
- Μόλις ροδοκοκκινίσει και έχει τηγανιστεί το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Για την σκορδαλιά:
- Ξεφλουδίζουμε και ξεπλένουμε τις πατάτες.
- Τις βράζουμε καλά και έπειτα τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε την Lee Kum Kee Chilli & Garlic Sauce, σησαμέλαιο και αλάτι-πιπέρι κατά βούληση.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και φέτες lime.