Αν έχεις βρεθεί στο Bali σίγουρα το έχεις δοκιμάσει. Το Nasi Goreng είναι από τα πλέον δημοφιλή πιάτα της Ινδονησίας και σημαίνει τηγανητό ρύζι. Δεν είναι όμως άλλο ένα απλό τηγανητό ρύζι! Είναι η πιο νόστιμη εκδοχή που έχεις δοκιμάσει και συνήθως σερβίρεται με αυγό και κρέας. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρασκευή του παίζει η Ινδονησιακή γλυκιά σάλτσα σόγιας Ketjap Manis, που χαρίζει στο πιάτο χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα και καραμελώνει το ρύζι.
Τα προϊόντα μας
- Basmati Rice Akash
- Wok Oil
- Minced Garlic
- Sambal Oelek
- Fried Onions
- Ketjap Manis
- Dark Soy Sauce Lee Kum Kee
- Sweet Chili Sauce Cardinal
Υλικά
- 250gr (βρασμένο) Basmati Rice Akash
- 3 κ.σ. Wok oil
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κ.γλ. Minced Garlic
- 1/2 τμχ καρότο ψιλοκομμένο
- 140gr Κινέζικο λάχανο κομμένο
- 1⁄2 κ.γλ. Sambal Olek
- 2 τμχ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 10gr Fried Onions (για το γαρνίρισμα)
- 1 πιπεριά τσίλι λεπτοκομμένη (για το γαρνίρισμα)
Υλικά για τη sauce:
- 1 1/2 κ.σ. Kecap Manis
- 1/2 κ.σ. Dark Soy Sauce Lee Kum Kee
- 1/2 κ.σ. Sweet Chili Sauce Cardinal
Εκτέλεση
- Προετοιμάστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήστε το να κρυώσει.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη sauce σε ένα μικρό μπόλ.
- Ζεστάνετε το wok σας σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 1 κ.σ. wok oil και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 2 με 3
λεπτά μέχρι να ψηθεί και αποσύρετε. - Δυναμώστε την ένταση της φωτιάς, προσθέστε 2 κ.σ. wok oil και στη συνέχεια τα αυγά, ανακατεύοντας για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ψηθούν.
- Προσθέστε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το λάχανο, το φρέσκο κρεμμύδι και έπειτα το κοτόπουλο και το ρύζι, ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέστε τη sauce που έχετε προετοιμάσει, συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα δευτερόλεπτα και σερβίρετε.
- Γαρνίρετε με τα fried onions και την πιπεριά τσίλι.
- Εναλλακτικά αντί για κοτόπουλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες.