Η ιαπωνική λέξη Dengaku αναφέρεται σε πιάτα που το βασικό τους υλικό πρώτα έχει ψηθεί για λίγο στο τηγάνι και έπειτα στο φούρνο. Το tofu για παράδειγμα συνήθως προετοιμάζεται με τέτοιο τρόπο. Nasu, σημαίνει μελιτζάνα και εν προκειμένω, μιλάμε για μια καταπληκτική συνταγή που στην Ιαπωνία τρώγεται καλοκαίρι και μπορείτε και εσείς να φτιάξετε πανεύκολα, συνδυάζοντας αγαπημένα υλικά όπως η πάστα από φασόλια σόγιας Miso, το Mirin και το Sake.
Τα προϊόντα μας
- Peanut Oil
- Miso Soy Bean Paste White
- Miso Soy Bean Paste Red Hikari
- Palm Sugar
- Sake
- White Sesame
Υλικά
(για 2 άτομα)
- 2 μελιτζάνες
- 2 κ.σ. Peanut Oil
- 60gr Shiro Miso
- 60gr Aka Miso
- 2 κ.σ. Palm Sugar
- 1 κ.σ. Sake
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζετε εσωτερικά (κάθετα και οριζόντια), ώστε να δημιουργήσετε τετράγωνα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχντετε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τοποθετήστε τις μελιτζάνες με την πλευρά της φλούδας να ακουμπάει την επιφάνεια του τηγανιού.
- Αφήστε τις μέχρι να ψηθεί καλά η φλούδα τους.
- Μετά γυρίστε και αφήστε τις να μαγειρευτούν για 3 λεπτά, σκεπάζοντας το σκεύος με ένα καπάκι.
- Σε ένα μπολ αναμείξτε τις δύο πάστες Miso, το Mirin, τη ζάχαρη και το Sake.
- Σε ένα ταψί τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί και προσθέστε τις μελιτζάνες με την επίπεδη πλευρά προς τα πάνω και με ένα πινέλο αλείψτε τις με τη σάλτσα.
- Ψήστε τις στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Σερβίρετε τις μελιτζάνες γαρνίροντας με σουσάμι και αν επιθυμείτε συνοδέψετε με ρύζι ατμού.