Συνταγή

Onigirazu

Τα onigirazu είναι ιαπωνικά sandwich με τραγανό φύλλο nori, ατμιστό ρύζι για sushi και διάφορες γεμίσεις. Θυμίζουν σε όψη τα κλασικά onigiri αλλά έχουν πιο ελεύθερο σχήμα και αφήνουν περιθώρια πειραματισμού ως προς τη γέμιση. Εδώ τα δοκιμάζουμε με τηγανητό αυγό και βιολογικό tofu που έχουμε αρωματίσει με sake, mirin και σάλτσα σόγιας.

Τα προϊόντα μας

  • Sushi Rice
  • Nori Aizakku
  • Furikake
  • Mirin
  • Tofu
  • Sake Takara
  • Soy Sauce Aizakku
  • Black Sesame Seeds
  • Spicy Mayo
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 420gr Sushi Rice
  • 6 pcs Nori Aizakku
  • 1 tbsp Furikake
  • 300gr Organic Tofu κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 tbsp Mirin Mizkan
  • 1 tbsp Sake Takara
  • 1 tbsp Soy Sauce Aizakku
  • 1 tbsp Black Sesame Seeds
  • 30gr Spicy Mayo
  • 6 pcs Aυγά
  • 6 pcs Iceberg
  • 200ml Hλιέλαιο
  • 50gr Κόκκινο λάχανο

Εκτέλεση

Για το Ρύζι
Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μπολ, προσθέστε νερό από τη βρύση και ανακατέψτε. Σραγγίξτε το ρύζι και επαναλάβετε τη διαδικασία 5 φορές ακόμη. Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη Γέμιση
Τηγανίστε τα αυγά καλά με λίγο ηλιέλαιο ώστε να έχουν σφιχτό κρόκο. Σε ένα δεύτερο τηγάνι ζεστάνετε λίγο ηλιέλαιο και ψήστε το tofu ελαφρώς και απο τις δύο πλευρές. Περιχύστε με το sake, το mirin και την soy sauce μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρετε.

Για το Onigirazu

  • Τοποθετήστε μια πλαστική μεμβράνη σε μια επιφάνεια εργασίας και ακουμπήστε ένα φύλλο nori (η τραχιά πλευρά του nori θα πρέπει να είναι στραμμένη προς τα πάνω).
  • Τοποθετήστε κάθε φύλλο έτσι ώστε η γωνία του nori να κοιτάζει προς τα πάνω (σχηματίζοντας ρόμβο).
  • Πάνω από το nori τοποθετήστε ένα τετράγωνο τσέρκι και εσωτερικά, με ένα πινέλο, αλείψτε το με λίγο νερό ώστε να μην κολλήσει το ρύζι.
  • Απλώστε ομοιόμορφα το ρύζι δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα.
  • Πασπαλίστε με το furikake, προσθέστε το τηγανητό αυγό, το tofu, τη spicy mayo και στο τέλος απλώστε λίγο κόκκινο λάχανο και λίγο iceberg.
  • Συνεχίστε απλώνοντας άλλη μία στρώση ρυζιού.
  • Τραβήξτε έπειτα προσεκτικά το τσέρκι σας.
  • Τώρα ήρθε η ώρα να το διπλώσετε. Φέρτε τη δεξιά και την αριστερή γωνία του nori προς το κέντρο και διπλώστε σφιχτά. Στη συνέχεια φέρτε την πάνω και την κάτω γωνία προς το κέντρο.
  • Τυλίξτε καλά με τη μεμβράνη και αποθηκεύστε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
  • Kόψτε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρετε.

TIP: Χρησιμοποιήστε wasabi mayo για πιο αρωματική γεύση.

Goto Top