Συνταγή

Pad See Ew

To pad see ew είναι ένα από τα πιο διάσημα street food πιάτα της Ταϊλάνδης.  To ‘’pad” σημαίνει τηγανητός, και το ”ew” σημαίνει σόγια, έτσι το όνομα του πιάτου κυριολεκτικά σημαίνει τηγανητή σάλτσα σόγιας. Θεωρείται εξαιρετικά δημοφιλές λόγω του ιδιαίτερου αρώματος που αποκτά από το τηγάνισμα της σάλτσας σόγιας, του σκόρδου, των αυγών και των λαχανικών. 

 

Τα προϊόντα μας

  • Cardinal Rice Stick XL 10mm
  • Cardinal Soy Sauce Dark Naturally Fermented
  • Ceylon Coconut Sugar Organic Gluten Free
  • Cardinal Soy Sauce Light Naturally Fermeted
  • Cock Fish Sauce
  • Thai Heritage Minced Garlic
  • Cardinal Chili Sauce Sriracha
  • Daily Wok Oil
  • Jade Leaf Potato Starch
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 200gr Cardinal Rice Stick XL 10mm
  • 6 tbsp Cardinal Soy Sauce Dark Naturally Fermented
  • 2 tsp Ceylon Coconut Sugar Organic Gluten Free
  • 4 tbsp Cardinal Soy Sauce Light Naturally Fermeted
  • 2 tsp Cock Fish Sauce
  • 4 tsp Thai Heritage Minced Garlic
  • 1 tsp Cardinal Chili Sauce Sriracha
  • 10 tbsp Daily Wok Oil
  • 2 tsp Jade Leaf Potato Starch
  • 200 gr μπρόκολο,κομμένο σε μικρές φουντίτσες.
  • 2 pcs αυγά
  • 300 gr κοτόπουλο φιλέτο στήθος κομμένο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

  • Προετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι να κρυώσουν.
  • Τα τοποθετούμε στην άκρη να στραγγίσουν. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με 2 tbsp dark soy sauce, 2 tbsp oil και potato starch. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από τα αυγά και το μπρόκολο) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε wok ή τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα δεύτερα.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μόλις το κοτόπουλο ψηθεί, προσθέτουμε το μπρόκολο.
  • Στη συνέχεια κάνουμε στην άκρη όλα τα υλικά μας μέσα στο τηγάνι και ρίχνουμε τα αυγά, μαγειρεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο λάδι. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τα noodles και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Είναι σημαντικό το αυγό να μην έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα υλικά όταν μαγειρευτεί. Σε αντίθετη περίπτωση, η υφή που θα αποκτήσει το πιάτο σας, δεν θα είναι ευχάριστη.

Goto Top