Συνταγές

Fish Curry

Απλό, νόστιμο και γεμάτο αρώματα. Αν σου αρέσει το ψάρι δοκίμασε να φτιάξεις ινδικό κάρυ με μπακαλιάρο και ταμάρινδο. Πανεύκολη κλασική ινδική συνταγή που ετοιμάζεται μέσα σε λίγη ώρα στην κουζίνα σου. Απόλαυσε τη με βάση από σπυρωτό ρύζι basmati.

MUNG BEAN DAL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Μια αγαπημένη one pote πανεύκολη συνταγή για Ινδικό, γεμάτη αρώματα! Είτε την προτιμήσεις ως σούπα είτε ως ένα διαφορετικό άλειμμα για sandwich, ένα είναι το σίγουρο, θα ξετρελαθείς από τη νοστιμιά της και από το πόσο απλή είναι. Δοκίμασε την ακολουθώντας ένα – ένα τα παρακάτω βήματα και θα μας θυμηθείς.

KORMA CHICKEN

To Korma Chicken είναι μια υπέροχη αυθεντική συνταγή για Ινδικό κάρυ που σίγουρα έχεις δοκιμάσει στα έθνικ εστιατόρια. Παχύρρευστη σάλτσα από πάστα κάρυ με γάλα καρύδας, μυρωδικά και μπαχαρικά. Απαλή γεύση γεμάτη αρώματα για ένα πιάτο που είναι υπόθεση λίγων λεπτών και μπορείς να φτιάξεις στην κουζίνα σου, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τα παρακάτω βήματα.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ BASMATI, ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΚΑΡΥ

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Λατρεύουμε την Ινδική κουζίνα για τα ατελείωτα αρώματα και τις συναρπαστικές γεύσεις που χαρίζουν στα πιάτα τα μπαχαρικά της. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτήν την πανεύκολη συνταγή με βάση από ρύζι basmati και γαρίδες για να καταλάβεις τι εννοούμε. Το γάλα καρύδας δένει υπέροχα με την πάστα από κίτρινο κάρυ και δημιουργούν μια παχύρρευστη σάλτσα που μόνο αν την γευθείς στο δικό σου ουρανίσκο θα την εκτιμήσεις όσο και εμείς.

Sweet Chili Pizza

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Η καλύτερη μας; Nα πειραματιζόμαστε στην κουζίνα, συνδυάζοντας γεύσεις από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Η πιο διάσημη σάλτσα μας, η Cardinal Sweet Chili, γίνεται αφορμή για να πειράξουμε γευστικά την πιο κλασική ιταλική πίτσα. Μαργαρίτα με Asian #twist. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φανταστικό. Η αγαπημένη συνταγή για πίτσα αποκτά extra άρωμα και ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη σκορδάτη γεύση.

Yoshinoya Beef Bowl

Εύκολα, νόστιμα και ποτέ βαρετά. Τα donburi bowls είναι η απάντηση της Ιαπωνικής κουζίνας στο comfort food. Short grain ρύζι μαγειρεμένο στον ατμό και toppings κάθε λογής. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε μια ακόμη παραλλαγή με λεπτοκομμένο rib eye που έχει σιγομαγειρευτεί σε ζωμό dashi, mirin και σάλτσα σόγιας. Ειλικρινά σου το προτείνουμε μόνο και μόνο για το άρωμα του. Δοκίμασε το!

UNADON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το unagi sushi είναι εξαιρετικά δημοφιλές και διαδεδομένο σε όλα τα Ιαπωνικά εστιατόρια του κόσμου αλλά η ικανοποίηση του να απολαμβάνεις ψητό χέλι μαριναρισμένο σε παραδοσιακή ιαπωνική γλυκιά σάλτσα πάνω από ζεστό ρύζι δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Πίστεψέ μας. Το άρωμα από την καραμελωμένη γλυκιά unagi sauce είναι αρκετό για να σε πείσει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το donburi bowl, όπως λέγεται στην Ιαπωνία, με topping το ψητό χέλι.

 

MAPO TOFU

Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε μια παραδοσιακή κινέζικη συνταγή με χοιρινό κιμά, tofu, πιπέρι sechuan και αρωματική σάλτσα από μαύρα φασόλια. Σίγουρα ανήκει μέσα στην πρώτη δεκάδα με τα πιο δημοφιλή πιάτα της Κίνας που είναι όμως εξόχως αγαπητό και στις δυτικές χώρες. Πικάντικο, φουλ αρωματικό και θρεπτικό, φτιάχνεται πανεύκολα αρκεί να ακολουθήσεις βήμα – βήμα την παρακάτω συνταγή.

Jackfruit Chili Con Carne

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το αυθεντικό Chili Con Carne κατάγεται από την Αμερική και σημαίνει chili με κρέας. Έχει μεν τις βάσεις του στην μεξικάνικη κουζίνα με τις πιπεριές και το chili να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πιάτο αλλά εμφανίστηκε πρώτη φορά στις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Εδώ δοκιμάζουμε μια vegan σούπερ αρωματική εκδοχή του, αντικαθιστώντας το κρέας με τροπικό Jackfruit.

Vegan Roti Paratha Souvlaki

Μας αρέσει το ξεχωριστό Street Food και πάντα ψάχνουμε τα υλικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη γεύση. Δοκίμασε να φτιάξεις ένα Vegan σουβλάκι αντικαθιστώντας την παραδοσιακή πίτα με τα αγαπημένα Roti Paratha και γέμισε το με μανιτάρι portobello deep fried σε tempura και αρωματική miso mayo. Το αποτέλεσμα θα το λέγαμε κάτι παραπάνω από κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό!

Char Siu Pork Belly

Αυτήν την εβδομάδα φτιάχνουμε χοιρινές πανσέτες μαριναρισμένες σε Char Siu sauce της Lee Kum Kee και stir fried sitchuan-style πατάτες. Έχεις δοκιμάσει ποτέ τη σάλτα Char Siu; Έρχεται απευθείας από την Κίνα ως μια εναλλακτική πρόταση για bbq και μαρινάρισμα. Φτιάχνεται από φασόλια σόγιας και μπαχαρικά και έχει γλυκιά και αλμυρή γεύση. Με τη σωστή σάλτσα και το σωστό ψήσιμο πάντα μπορείς να κάνεις θαύματα στην κουζίνα!

Goto Top