Συνταγές

Sweet & Sour Fish

Η χρονιά του Χοίρου πλησιάζει και οι εορτασμοί ήδη έχουν αρχίσει σε όλη την Κίνα. Ένα φαγητό που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι είναι το ψάρι. Συμβολίζει τον πλούτο και το οικονομικό πλεόνασμα. Η παράδοση λέει ότι το μισό ψάρι τρώγεται το βράδυ της παραμονής και το υπόλοιπο την πρώτη ημέρα του χρόνου, προμηνύοντας έτσι ένα νέο έτος με καλή τύχη και ευμάρεια. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, το κεφάλι του ψαριού δείχνει πάντοτε προς τους καλεσμένους.

RAMEN-STYLE CELLOPHANE NOODLE SOUP WITH SIMMERED PORK

Το γευστικό μυστικό μιας καλής ramen soup κρύβεται στο ζωμό της. Συνήθως για την παρασκευή αυτού του ζωμού χρησιμοποιείται χοιρινό κρέας που έχει σιγοβράσει. Άλλες φορές γίνεται από leftovers από κοτόπουλο ή χοιρινό και φύκι kombu μαζί με καπνιστή αποξηραμένη παλαμίδα σε νιφάδες ή με αποξηραμένες σαρδέλες και άλλα αποξηραμένα ψάρια ή θαλασσινά. Και αυτά είναι τα υλικά που της δίνουν τη χαρακτηριστική αυθεντική umami γεύση. Στη συνταγή παρακάτω αντικαταστήσαμε τα κλασικά ramen nooldes με noodles πατάτας kuzukiri.

 

RED BEAN DONUTS

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα donuts. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα μέχρι και το βράδυ μπορούν να γίνουν το τέλειο γλυκό που θα ταιριάξει με τον καφέ, με το τσάι ή το γάλα. Τα παιδιά επίσης τα λατρεύουν. Αναμενόμενο. Δοκίμασε λοιπόν την παρακάτω συνταγή γιατί τα donuts σου θα βγουν super αφράτα αλλά και για τη ξεχωριστή γέμιση από γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού. Οι Ιάπωνες την αποκαλούν Anko και εάν έπρεπε να μιλήσουμε με αντιστοιχίες, είναι για αυτούς ότι είναι για εμάς η σοκολάτα.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΥ & UDON NOODLES

Αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε μια αγαπημένη one-pot thai συνταγή γεμάτη άρωμα και νοστιμιά. Η πάστα κάρυ και το γάλα καρύδας ταιριάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχονται και τα udon noodles που είναι extra chewy για να απογειώσουν ολοκληρωτικά ένα πανεύκολο πιάτο, που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε λίγη ώρα στην κουζίνα.

ΤΗΓΑΝΗΤΟ TOFU

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης, το Tofu φτιάχνεται από γάλα σόγιας, κατάγεται από την Κίνα και θυμίζει σε υφή απαλό τυρί. Σαν υλικό έχει την ιδιότητα να απορροφά τέλεια τις γεύσεις με τις οποίες μαγειρεύεται μαζί και σε αυτή τη συνταγή το δοκιμάζουμε με ζωμό από dashi, mirin και σάλτσα σόγιας. Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι να αφήσετε το tofu να στεγνώσει καλά πριν το τηγανίσετε.

Glutinus Rice Balls Pudding (παραλλαγή από ρυζόγαλο)

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Φτιάξε ένα πανεύκολο ελαφρύ επιδόρπιο που μπαίνει στο ψυγείο και βρίσκεται εκεί για εσένα που θες κάτι γλυκό για να βγάλεις την ημέρα (ή τη νύχτα). Δοκίμασε αυτήν την υπέροχη παραλλαγή για το κλασικό ρυζόγαλο με μπάλες ρυζιού με γέμιση φυστικιού, γνωστές και ως glutinous rice balls, το ασιατικό ελαφρύ επιδόρπιο που έχει chewy υφή. Εμείς το λατρέψαμε!

ΓΑΡΙΔΕΣ STIR-FRIED ΜΕ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ TERIYAKI ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να μαγειρέψεις τις γαρίδες και αυτές γνωρίζουν ακριβώς πως να γίνονται νόστιμες κάθε φορά. Δοκιμάσαμε αυτή τη super απλή συνταγή που θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο και το κυριότερο, θα σας χαρίσει τέλειο gourmet αποτέλεσμα στο πιάτο, χωρίς κόπο. Το μυστικό κρύβεται στην ιαπωνική σάλτσα Teriyaki με καβουρδισμένο σουσάμι. Πάει τη γεύση αλλού.

ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥ (Vegan)

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Αγαπημένο vegan comfort food που γίνεται πανεύκολα οποιαδήποτε στιγμή στην κουζίνα σου. Η σάλτσα από γάλα καρύδας και πάστα κάρυ του δίνει ένα thai twist, ενώ ο γλυκάνισος, το σκόρδο, το ginger και ο φρέσκος κόλιανδρος προσθέτουν extra άρωμα. Ο πουρές πατάτας στην καλύτερη εκδοχή του. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

KAKE UDON

Όπως εδώ έτσι και στην Ιαπωνία όταν το κρύο έρχεται η κουζίνα δουλεύει για σούπες και γευστικούς ζωμούς με noodles που σε κρατούν ζεστό. Το Kake Udon είναι από τα πιο κλασικά πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει το χειμώνα. Φτιάχνεται πανεύκολα, έχει πραγματική γεύση umami και είναι εξόχως απολαυστικό αφού για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται τα super chewy udon noodles με ζωμό από sake, mirin, σκόνη dashi και σάλτσα σόγιας.

 

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΑΡΓΟΨΗΜΕΝΗ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ KUROZATO ΖΑΧΑΡΗ

Ψάχνεις ιδέες για το γιορτινό τραπέζι; Τέλεια αργοψημένη πανσέτα με απίθανο γλάσο από ιαπωνική ζάχαρη Kurozato, σάλτσα σόγιας, ginger, μείγμα μπαχαρικών, ρυζόξιδο και Fish sauce. Το πιο νόστιμο και ζουμερό ψητό γίνεται πανεύκολα, αρκεί να το αφήσεις να πάρει το χρόνο του μέσα στο φούρνο και να επιλέξεις τα σωστά υλικά στη μαρινάδα.

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ KUROZATO ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

Που Χριστούγεννα σημαίνει…Σαν αυτά τα μελομακάρονα δεν έχεις φάει ξανά. Τραγανά και μελωμένα, με γέμιση από γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού στη μέση. Για το σιρόπι χρησιμοποιήσαμε την premium ιαπωνική ζάχαρη Kurozato. Το αποτέλεσμα; Δεν έμεινε τίποτα στην πιατέλα και πάμε ήδη για δεύτερη δόση.

Goto Top