Βουτυράτα, αφράτα και πανεύκολα! Τα Χριστούγεννα λατρεύουμε να τρώμε γλυκά και ειδικά cookies ή μελομακάρονα που συνοδεύουν τέλεια το ζεστό μας καφέ. Αυτά τα μπισκότα έχουν κάτι διαφορετικό όμως. Φτιάχνονται από Ιαπωνική ζάχαρη Kurozato. Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο δηλαδή, στην πιο φυσική και ακατέργαστη μορφή που μπορεί να τη δοκιμάσει κανείς. Δίνει άλλη γεύση στα γλυκά.
ΠΑΠΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ SOMEN NOODLES
Σου έχουμε τέλεια συνταγή για πάπια με Somen noodles για το γιορτινό τραπέζι. Όλο το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται στο τραγανό κρέας που δένει υπέροχα με το super αρωματικό dressing. Η συγκεκριμένη πάπια φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς να παιδεύεσαι καθόλου για να σου βγει crispy και τη βρίσκεις μόνο στο Wok Shop. Δοκίμασε την!
RED BEAN CAKE
Πανεύκολο cake που θα λατρέψεις τώρα που έρχονται οι γιορτές! Αφράτο, με λίγα υλικά και πραγματικά ξεχωριστή γεύση αφού έχει γέμιση από πάστα κόκκινου φασολιού. Οι Ιάπωνες την αποκαλούν Anko και πρωταγωνιστεί στα περισσότερα γλυκά τους, όπως και στα δικά μας η σοκολάτα. Απόλαυσε το με μια ζεστή κούπα matcha. Τα παιδιά θα το αφανίσουν!
MIZU YOKAN
Έχεις δοκιμάσει ποτέ Mizu Yokan; Συνήθως οι Ιάπωνες το τρώνε το καλοκαίρι αφού είναι super δροσερό και ελαφρύ. Θυμίζει τα δικά μας ζελέ, αλλά έχει γέμιση από νεροκάστανα και γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού. Ταιριάζει υπέροχα με μια κούπα matcha!
MITARASHI DANGO
Είναι από τα πιο παλιά και δημοφιλή γλυκά της Ιαπωνίας και κάποτε το έφτιαχναν για να το προσφέρουν στους Θεούς. Πλέον το βρίσκεις παντού. Από αυτόματους πωλητές έως και μικρά ζαχαροπλαστεία και supermarkets. Το Mitarashi Dango είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις, ακόμη και αν δε σχεδιάζεις άμεσα ταξίδι προς τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
SUPER FOOD JELLIES
Φτιάξε ένα πανεύκολο και ελαφρύ ιαπωνικό dessert μέσα σε λίγα μόνο λεπτά στην κουζίνα σου. Θα το λατρέψεις για τη διακριτική γεύση από αποξηραμένα πέταλα τριαντάφυλλου και goji berries καθώς και για τη μοναδική του υφή. Το μυστικό υλικό δεν είναι άλλο από το Agar Agar, που αποτελεί σύμμαχο στη ζαχαροπλαστική όταν φτιάχνουμε ζελέ, πουτίγκες και κρέμες αφού σταθεροποιεί τέλεια το μείγμα, λειτουργώντας ως πηκτικό.
YUBESHI
Ντελικάτο και ξεχωριστό, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς. Το Yubeshi είναι παραδοσιακό ιαπωνικό επιδόρπιο που κυκλοφορεί σε δεκάδες παραλλαγές. Φτιάχνεται από αλεύρι ρυζιού και μαύρη από ζαχαροκάλαμο ζάχαρη Kurozato. Η παρακάτω εκδοχή με καρύδια θυμίζει κάπως τη δικιά μας μουσταλευριά και γίνεται εύκολα εάν ακολουθήσεις προσεκτικά τα βήματα.
DORAYAKI
Δυο αφράτα pancakes αγκαλιάζουν τη γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού. Τα Dorayaki είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά της Ιαπωνίας και η γεύση τους θα σε συνεπάρει από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Λέγεται ότι έχουν πάρει το όνομά τους από το αρχαίο μουσικό όργανο “dora”, γιατί θυμίζουν το σχήμα του. Η λέξη “yaki” σημαίνει ψητός. Δοκίμασε τα στο επόμενο brunch σου!
CHESTNUT DAIFUKU MOCHI
Τα Daifuku είναι τα παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά που περιβάλλονται από ζύμη Mochi. Η γέμιση τους κάθε φορά διαφέρει ανάλογα με τη συνταγή και την εποχή του χρόνου. Έχουν τέλεια μαστιχωτή υφή που τα κάνει να λιώνουν στο στόμα και στην παρακάτω εκδοχή μπορείς να τα δοκιμάσεις με γέμιση από κάστανο και γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού.
KUZU MANJU
Είναι από τα πιο κλασικά ιαπωνικά καλοκαιρινά γλυκά και παραμένει δημοφιλές όσοι αιώνες και εάν έχουν περάσει. Δροσερό, ελαφρύ και με υφή που ξεχωρίζει, το Kuzu Manju φτιάχνεται από 3 βασικά υλικά. Αλεύρι kuzu για το περίβλημα που θυμίζει ζελέ, ζάχαρη και πάστα κόκκινου φασολιού για τη γέμιση.
MATCHA AND CREAM MOCHI
Γλυκό mochi με υπέροχη γέμιση από κρέμα σαντιγί και πάστα κόκκινου φασολιού. Η πούδρα από πράσινο τσάι matcha το κάνει οπτικά και γευστικά ακαταμάχητο. Απόλαυσε τη μαστιχωτή υφή ενός all time classic ιαπωνικού dessert, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.