Συνταγές

ICHIKO DAIFUKU MOCHI

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Αν σου αρέσουν οι ζουμερές φράουλες, η γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού και η chewy υφή των mochi, τότε σίγουρα θα λατρέψεις και αυτή τη συνταγή. Τα Daifuku είναι τα δημοφιλή γεμιστά ιαπωνικά επιδόρπια από μαλακή ζύμη για mochi και Red bean paste. Η γέμισή τους διαφέρει ανάλογα τη συνταγή και την εποχή του χρόνου. Ακολουθώντας προσεκτικά τα παρακάτω βήματα θα μπορέσεις να τα φτιάξεις εύκολα και στην κουζίνα σου.

YATSHUHASI

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Κάποια souvenirs τρώγονται. Το Yatsuhasi είναι παραδοσιακό ιαπωνικό γλύκισμα, εξαιρετικά δημοφιλές στην πόλη του Kyoto. Συνήθως φτιάχνεται από ρυζάλευρο, ζάχαρη και κανέλα, ενώ ταιριάζει άψογα με την πάστα κόκκινου φασολιού. Η ζύμη του, όταν είναι ωμό, θυμίζει αρκετά αυτή των mochi, αλλά αφού ψηθεί γίνεται τραγανή και έχει πραγματικά ξεχωριστή υφή που πρέπει να δοκιμάσεις.

BEEF SKEWERS

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Αντί να τα παραγγείλεις καλύτερα να τα φτιάξεις μόνο σου με υλικά που έχεις διαλέξει εσύ. Τα σουβλάκια είναι το κλασικό φαγητό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση και ειδικά όταν μιλάμε για μοσχαρίσιο κρέας που έχει μαριναριστεί σε Soy Sauce, φυστικοβούτυρο, γλυκόξινη σάλτσα και ρυζόξιδο, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για γεύση ανώτερη. Οι μαρινάδες κάνουν πάντα τη διαφορά στο κρέας και σε αυτή τη συνταγή, εάν θέλεις τέλειο αποτέλεσμα, μην ξεχάσεις να κάνεις brushing το κρέας ενώ ψήνεται. Δοκίμασε τα!

BUTTERY SQUID WITH MUSHROOMS & ASPARAGUS

Σου έχει τύχει ποτέ να κολλήσεις με ένα πιάτο; Δοκίμασε να φτιάξεις φρέσκο καλαμάρι με την παρακάτω συνταγή και θα μας θυμηθείς. Λίγα και καλά υλικά αναμειγνύονται στο wok και χαρίζουν ένα gourmet αποτέλεσμα ποιότητας αντίστοιχης με πιάτα που τρως σε εστιατόριο. Καλαμάρι, μανιτάρια Shitake και σπαράγγια δένουν τέλεια με βούτυρο και Wok Sauce της Kikkoman σε ένα πιάτο που μοιάζει δύσκολο στην όψη αλλά είναι πανεύκολο.

Potato Croquettes with Red Curry Paste

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Αυτές οι πατατοκροκέτες έχουν άρωμα Ταϊλάνδης και τραγανή κρούστα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Πανεύκολη συνταγή που ετοιμάζεται με απλά βήματα για να μην επαναλαμβάνεσαι φτιάχνοντας τα ίδια και τα ίδια στην κουζίνα. Λεπτή γεύση από πάστα κόκκινου curry και γάλα καρύδας και φρυγανιά Panko για το πανάρισμα. Εάν δεν είσαι οπαδός του spicy αντί για Sriracha, συνόδεψε τις με Sweet Chili Sauce.

MINI SALMON TARTAR STEAKS WITH PONZU

Τρυφερό φιλέτο σολομού που σερβίρεται με φρέσκο κρεμμύδι, τραγανό σκόρδο και ιαπωνικό gourmet μείγμα κόκκινου πιπεριού με φλούδα πορτοκαλιού, σπόρους μαύρου και κίτρινου σησαμιού, φύκι, ginger και πιπέρι. To dip από σάλτσα Kikkoman Ponzu με σόγια και αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα απογειώνει πραγματικά τη γεύση σε κάθε μπουκιά. Είναι ο πιο gourmet τρόπος για να απολαύσεις ένα τόσο θρεπτικό ψάρι και η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη. Συνόδεψε το με Sake!

Tofu Noodle Salad

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Άψογη για dinner. Τέλεια για lunch box την επόμενη ημέρα στη δουλειά. Φτιάξε μια super χορταστική σαλάτα με noodles, φύτρες φασολιού και tofu που έχει μαριναριστεί σε σησαμέλαιο, σάλτσα σόγιας, ginger και σκόρδο. Γιατί να παραγγείλεις πάλι απ’ έξω αν μπορείς να κάνεις ένα τόσο νόστιμο και εύκολο πιάτο με υλικά που εσύ επιλέγεις; Δοκίμασε το!

Fried Eggplant in Japanese Sauce

Η μελιτζάνα στην πιο gourmet απολαυστική εκδοχή της με ζωμό Dashi, Mirin και σάλτσα σόγιας Kikkoman. Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή για ένα εντυπωσιακό starter με ιαπωνικές επιρροές. Εάν είσαι vegetarian δοκίμασε να αντικαταστήσεις το ζωμό από ψάρι με ζωμό λαχανικών. Εάν θες ένα gluten free πιάτο, αντικατάστησε τη σάλτσα σόγιας με tamari soy sauce.

Vegetable Salad with Ponzu Vinaigrette

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Πάντα ψάχνουμε νέους τρόπους για να φτιάξουμε τα λαχανικά μας και ομολογουμένως αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη αλλά και super νόστιμη μιας και συνοδεύεται από τέλειο dressing με Ponzu και ελαιόλαδο. Το Ponzu είναι η σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα της Kikkoman, έχει ισορροπημένη αλμυρή, πικάντικη και γλυκιά γεύση και ταιριάζει επίσης πέραν από τα λαχανικά, με κρέας και ψάρι. Θυμήσου, το μυστικό για την επιτυχία είναι να κρατήσεις τα λαχανικά σου τραγανά!

Teriyaki Salmon Skewers with Ponzu Marinated Spring Onions

Φτιάξε διαφορετικά αλλά εξίσου νόστιμα σουβλάκια με σολομό ψημένο στο grill με σάλτσα Teriyaki. Συνόδευσε με φρέσκα κρεμμύδια που έχουν μαριναριστεί σε Ponzu, τη σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα της Kikkoman. Το τέλεια απαλό και ολίγον spicy dip από ιαπωνική μαγιονέζα Kepwie και πάστα Wasabi θα γίνει το αγαπημένο σου και για άλλες συνταγές, ακόμη και πλάι σε κρέας.

Bruschetta with feta, spinach and sesame

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Μια πανεύκολη πρόταση για μια φθινοπωρινή μπρουσκέτα με φέτα, σπανάκι, σουσάμι και ιαπωνική σάλτσα teriyaki. Τα καλύτερα γεύματα είναι αυτά που κατατάσσονται στην κατηγορία comfort food, φτιάχνονται γρήγορα και είναι super νόστιμα. Ps: Ταιριάζει υπέροχα με ένα ποτήρι κρασί τις ημέρες που βαριέσαι να μαγειρέψεις dinner.

Goto Top