Συνταγές

COOKIES WITH PANKO

Τα cookies είναι το ταίρι του καφέ και δεν γνωρίζουν ώρες. Τα ψήνεις και το σπίτι μυρίζει νοστιμιά από χιλιόμετρα! Έχετε όμως δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε μπισκότα με Panko; Είναι ένα μυστικό που θα κάνει τα μπισκότα σας ακόμη πιο αφράτα. Τέλειο σνακ για τα παιδιά, τέλειο σνακ για το γραφείο δίπλα στον καφέ αλλά και για τις ώρες που θες κάτι γλυκό επειγόντως. Η συνταγή είναι πανεύκολη. Δείτε το VIDEO μετά τις οδηγίες εκτέλεσης.

CORN DOGS WITH PANKO

Tραγανά και απλώς πεντανόστιμα. Θες να μάθεις να φτιάχνεις τα πιο απίθανα Corn Dogs στην κουζίνα σου; Ακολούθησε βήμα βήμα την παρακάτω συνταγή. Γευστική κρούστα από θρύμματα ψωμιού για πανάρισμα Panko και καλαμποκάλευρο. Συνόδεψε τα με dip από πικάντικη Sriracha αναμεμειγμένη με Mayo. Το Street Food έχει τη δικιά του ξεχωριστή ιστορία και τα Corn Dogs είναι σίγουρα από τα πιο νόστιμα κεφάλαια. Δες στο τέλος της συνταγής αναλυτικά το VIDEO.

YAKISOBA PAN

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το Yakisoba Pan γεννήθηκε το 1950 στο Tokyo και αποτελεί αγαπημένο ιαπωνικό street food. Είναι ένα απίθανα νόστιμο αλλά και διαφορετικό hot dog με γέμιση από Noodles που έχουν μαγειρευτεί σε γλυκιά σάλτσα Yakisoba. Φτιάξτε το μέσα σε ελάχιστα λεπτά και μόνοι σας. Η γαρνιτούρα από πίκλα ginger, μαγιονέζα Kewpie και αποξηραμένο φύκι σε λεπτές νιφάδες πραγματικά το εκτοξεύει γευστικά.

EGGS WITH PANKO

Φτιάξε αυγά όπως δεν τα έχεις ξαναδοκιμάσει. Παναρισμένα σε γευστικά θρύμματα ψωμιού Pankο, tempura και γλυκοκαυτερή σάλτσα Sweet Chili με κομματάκια κόκκινης πιπεριάς και σκόρδο. Απίθανα νόστιμα και απίθανα απλά. Το Panko είναι ο απόλυτος σύμμαχος στο πανάρισμα για πολλούς chef. Ήρθε η ώρα να γίνει και ο δικός σου. Δες στο video που ακολουθεί μετά τις οδηγίες της συνταγής την εκτέλεση. Crunchy & Tasty! Καλή απόλαυση.

Thai Curry Noodles

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Λατρεύουμε τα φίνα αρώματα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας αλλά και τις λεπτές γεύσεις που εξισορροπούν μεταξύ γλυκού, αλμυρού και πικάντικου. Noodles από φαγόπυρο, πράσινη πάστα κάρυ, γάλα καρύδας, σπανάκι, ginger, lime και rice vinegar, ταιριάζουν όλα αρμονικά μέσα στο wok που θα αδειάσει χωρίς να προλάβει κανείς να το καταλάβει.

Karaage

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Συνήθως στην Ιαπωνία το τηγανιτό κοτόπουλο Karaage κυκλοφορεί μέσα σε bento boxes. Είναι ένα διάσημο ορεκτικό που απέξω είναι super τραγανό, ενώ στο εσωτερικό του είναι πάντοτε ζουμερό. Το μυστικό είναι στη σωστή μαρινάδα, αλλά και στο τηγάνισμα. Αρκετές δοκιμές χρειάστηκαν για να πετύχει το τέλειο crispy αποτέλεσμα της συνταγής που ακολουθεί. Ακολουθήστε την βήμα – βήμα και το αποτέλεσμα θα είναι άπιαστο!

JAPAS – Tonkatsu Tortilla Kebabs

Τρώγονται με τα χέρια, γίνονται πανεύκολα και είναι απίθανα νόστιμες. Αγαπάτε να ταιριάζετε διαφορετικές γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου; Σε αυτή τη συνταγή, η μεξικάνικη tortilla συναντά την ιαπωνική γλυκιά σάλτσα Tonkatsu και τα βρίσκουν υπέροχα μεταξύ τους.

MANGO SHRIMP SALAD

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Φτιάξτε την πιο δροσερή σαλάτα με mango, γαρίδες, πορτοκάλι, φασόλια σόγιας Edamame και αρωματικό dressing από σάλτσα σόγιας, ρυζόξιδο και σησαμέλαιο. Ελαφριά, θρεπτική αλλά κυρίως νόστιμη. Δοκιμάστε τη για dinner συνοδεία ενός ωραίου κρασιού.

MINI CAMEMBERT WITH TONKATSU SAUCE

Έχουν περάσει περίπου 227 χρόνια από τότε που η Μαρί Αρέλ έφτιαξε για πρώτη φορά το διάσημο τυρί Camembert στην Νορμανδία. Συνήθως κυκλοφορεί μέσα στο εμβληματικό ξύλινο κουτί του και σίγουρα θα έχει τύχει να το δοκιμάσετε σε διάφορες συνταγές. Έχει κρεμώδη υφή, αρκετά ιδιαίτερη γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα. Στη συνταγή που ακολουθεί το πανάραμε με Cardinal Panko, το τηγανίσαμε και το σερβίραμε με γλυκιά σάλτσα Tonkatsu της Kikkoman. Απίθανα νόστιμο!

Stir-fried Basmati Rice with Shiitake Mushrooms & Beef

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τα αποξηραμένα μανιτάρια shiitake φημίζονται για το ντελικάτο άρωμά τους και τη σαρκώδη υφή τους. Ταιριάζουν τέλεια σε ριζότο και stir fries και μπορείτε να τα δοκιμάσετε και σε άλλες συνταγές, αντί για porcini. Στη συνταγή που ακολουθεί, ο Βασίλης έφτιαξε με αυτά ένα εύκολο stir fry με μοσχάρι, ρύζι basmati και σάλτσα από σόγια και Sriracha. Το αποτέλεσμα; Απίστευτο!

PENNE WITH YAKISOBA CURRY SAUCE

Pasta αλλιώς! Φτιάχνουμε πένες αλά ιαπωνικά. Αυτό το πιάτο έχει κάτι από ιταλική bolognese και κάτι από Ασιατικό stir fry, αφού ο κιμάς μπερδεύεται με curry και γλυκιά σάλτσα Yakisoba. Εύκολη συνταγή και τελείως διαφορετική από οτιδήποτε έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Δοκιμάστε την!

 

 

Goto Top