Συνταγές

SWEET POTATO COCONUT CURRY SOUP

Μια σούπα είναι ότι πρέπει για αυτές τις ημέρες που το θερμόμετρο φλερτάρει με τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Και γιατί η σούπα να είναι βαρετή επιλογή όταν μπορεί να γίνει με γάλα και λάδι καρύδας, γλυκοπατάτα, ζάχαρη φοίνικα, μπαχαρικά και γαρνιτούρα από γιαούρτι και τηγανιτό κρεμμύδι. Επιρροές από Thai κουζίνα και συναρπαστική γεύση σε μια συνταγή που θα φτιάξετε πολλές φορές όταν θα θέλετε να καταπολεμήσετε το κρύο.

ASIAN FISH & CHIPS

Αsian Fish & Chips! Το παραδοσιακό street food πιάτο που συναντάμε σε κάθε γωνία της Αγγλίας με ένα Asian twist που το κάνει ακόμη πιο νόστιμο. Μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα Kikkoman Ponzu, τηγανίζεται deep fry αφού πρώτα περαστεί σε χυλό Tempura. Γαρνίρετε ιδανικά με ψιλοκομμένο Nori και συνοδέψτε με Sriracha Mayonnaise LKK.

FOIE GRAS BAO SANDWICH

Δημήτρης Κουλλιάς
(Chef στο Horizon Beach Resort)

Μπορεί το Foie Gras να συναντήσει τη Λακέρδα, το καραμελωμένο κρεμμύδι και τα Hirata Buns στο ίδιο πιάτο; Στη συνταγή που ακολουθεί η υψηλή γαστρονομία και η μεσογειακή γεύση δίνουν ραντεβού με την απόλυτη τάση του Street Food, τα λαχταριστά Bao Buns. Δοκιμάστε την στην κουζίνα σας!

APPLE TEMPURA

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ώρα για το πιο ξεχωριστό και φρουτένιο dessert που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Κομμάτια μήλου ποσαρισμένα με Lemon Grass και Palm Sugar τηγανίζονται αφού πρώτα παναριστούν σε tempura και σερβρίρονται με καραμελομένο σιρόπι από κρέμα καρύδας. Φτιάξτε τη ξεχωριστή συνταγή του Βασίλη Σπόρου και κλέψτε την παράσταση όταν έρθει η ώρα για επιδόρπιο.

GARLIC TOFU

Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει tofu είτε σε κάποιο εστιατόριο Ασιατικής κουζίνας είτε σε κάποια gourmet γευστική πρόταση ενός πιο ψαγμένου menu. Φτιάχνεται από γάλα σόγιας και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και Ω-3 λιπαρών. Διαθέτει απαλή υφή και φίνα γεύση που ενδείκνυται για ατελείωτους πειραματισμούς στην κουζίνα. Στην παρακάτω συνταγή δοκιμάσαμε να το μαρινάρουμε με Hoisin Sauce, Soy Sauce, σκόρδο και πιπεριές chili, σερβίροντάς το πάνω σε ρύζι Basmati. Απλά απίθανο!

SALMON SUSHI BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Όταν μιλάμε για sushi χωρίς ρολάρισμα, τότε μιλάμε για Sushi Bowl. Ξέρουμε ότι το λατρεύετε σε όλες του τις παραλλαγές. Futomaki, Temari, Nigiri… Εδώ όμως όλα τα υλικά μπαίνουν και ανακατεύονται στο ίδιο μπολ και φτιάχνουμε Chirashi Sushi, δηλαδή Sushi Bowl! Αυτό μπορείτε εύκολα να το προετοιμάσετε και εσείς στην κουζίνα σας αφού δεν απαιτεί καμία επιδεξιότητα στο τύλιγμα. Λίγη προσοχή μόνο στο πως θα φτιάξετε το ρύζι.

JIAOZI DUMPLINGS

Αυθεντική γεύση με ιστορία 1800 ετών. Τα κινέζικα Dumplings είναι κάτι παραπάνω από ένα νόστιμο πιάτο αφού αποτελούν μέρος της εθνικής παράδοσης και συμβολίζουν τον πλούτο. Λέγεται ότι όσα πιο πολλά από αυτά φάει κανείς την παραμονή του νέου έτους, τόσο πιο πολλά λεφτά θα βγάλει τη χρονιά που έρχεται. Ένας άλλος μύθος λέει ότι ποτέ δεν πρέπει να σερβίρουμε τα dumplings κυκλικά παρά μόνο σε ευθεία, διαφορετικά, η ζωή μας θα κάνει κύκλους χωρίς να προχωρά. Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες για τα πιο νόστιμα Ασιατικά ορεκτικά, αλλά η πιο εντυπωσιακή είναι αυτή που αφηγείται τη νοστιμιά τους. Δοκιμάστε τα!

WELLINGTON BEEF WITH ROTI PARATHA

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το Wellington Beef είναι μια από τις πιο κλασικές αγγλικές συνταγές και ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψετε κρέας από μοσχάρι στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Παραδοσιακά κάθε φιλέτο τυλίγεται μέσα σε φύλλο σφολιάτας, στη συνταγή όμως που ακολουθεί, ο chef Βασίλης Σπόρος, δοκιμάζει κάτι διαφορετικό και χρησιμοποιεί για περιτύλιγμα τα τραγανά Roti Paratha της Spring Home.

TSUKUNE

Tsukune ή αλλιώς οι πιο νόστιμοι κεφτέδες από κιμά κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει. Το Tsukune είναι ένα εξαιρετικά διάσημο πιάτο που έρχεται από την Ιαπωνία και θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο για να το ετοιμάσετε και εσείς οι ίδιοι στην κουζίνα σας. Η ποικιλία των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη ζύμωση του κιμά του δίνει ιδιαίτερη γεύση, ενώ η πηχτή και γλυκιά bbq σάλτσα Yakitori κάνει κάθε μπουκιά κάτι παραπάνω από επική.

KOROKKE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Korokke είναι η Ιαπωνική εκδοχή της Γαλλικής κροκέτας από πολτοποιημένη πατάτα και διαφορά καρυκεύματα. Παναρισμένο με Panko, έχει απίστευτη γεύση και φτιάχνεται πανεύκολα, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Είναι ένα διάσημο φαγητό που μπορεί να δοκιμάσει κανείς σε όλα τα εστιατόρια αλλά και τις υπαίθριες καντίνες Street Food της Ιαπωνίας.

ROASTED BRAISED DUCK

Το βράδυ των Χριστουγέννων τα φώτα λάμπουν πιο δυνατά και στο φούρνο πάντοτε κάτι ψήνεται, γεμίζοντας το σπίτι υπέροχα αρώματα. Το ψητό κρέας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του menu και για φέτος προτείνουμε να δοκιμάσετε μια διαφορετική παραδοσιακή συνταγή που έρχεται από μακριά και θυμίζει αρκετά τον τρόπο που ψήνουν την πάπια στην πόλη Καντόνα της νότιας Κίνας, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της χώρας. Τραγανή πάπια που έχει πρώτα σιγοβράσει και έχει ψηθεί μαζί με μέλι. Απλά άψογη!

Goto Top