Συνταγές

PAD SEE EW

Ώρα για Thai Food. Pad See Ew σημαίνει «τηγανισμένο σε σάλτσα σόγιας» και στην Ταϊλανδέζικη κουζίνα οι σάλτσες ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους όταν αναμειγνύονται με τα Noodles ρυζιού. Είναι ένα κλασικό πιάτο, σήμα κατατεθέν του Street Food της μακρινής Ταϊλάνδης, το οποίο όμως βρίσκουμε και σε όλα τα Thai Restaurants ανά τον κόσμο. Τώρα που όλες οι κουζίνες είναι κομμάτι μιας μεγάλης γειτονιάς, μπορείτε να το φτιάξετε και εσείς στο Wok σας!

FRIED CHICKEN BAO BUN

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Οι ιδέες για το γιορτινό τραπέζι πέφτουν ήδη βροχή και όταν θα φτιάξετε τα εθιστικά ατμιστά ψωμάκια Bao μόνοι σας στο σπίτι, το πιο πιθανό είναι ότι θα χειροκροτήσετε από τη χαρά σας. Τηγανιτό κοτόπουλο που έχει πρώτα παναριστεί σε Cardinal Panko, Fried Onion και γάλα καρύδας και έχει βρει θέση μέσα στο πιο αφράτο Κορεάτικο ψωμάκι! Τρώγεται φυσικά με το πιο εκρηκτικό dressing που έχετε δοκιμάσει.

MISO KATSU CHICKEN

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Katsu Chicken είναι μια ωδή στο νόστιμο πανάρισμα. Τρυφερό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από Panko που συνοδεύεται συνήθως από την ιαπωνική σάλτσα Tonkatsu. Στη συνταγή που ακολουθεί αντικαταστήσαμε την Tonkatsu με Miso Sauce, τη δημοφιλή πάστα από φασόλια σόγιας που δίνει πραγματική Umami γεύση.

OKONOMIYAKI – CABBAGE PANCAKES WITH PORK

To Okonomiyaki είναι η ιαπωνική εκδοχή των αλμυρών pancakes που χρησιμοποιεί ως βάση το λάχανο και το συναντάς σε κάθε περιοχή της χώρας. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στα υλικά και το γαρνίρισμα. Υποκύπτοντας για άλλη μια φορά στην παγίδα της μετάφρασης, η λέξη σημαίνει «αυτό που σου αρέσει, ψητό!». Οι Αμερικάνοι αποκαλούν το πιάτο Japanese Pizza. Δοκιμάστε οποιαδήποτε παραλλαγή σας αρέσει στη γέμιση και στο topping. Είναι ένα πιάτο που δεν σας περιορίζει στα υλικά.

BUTA NO SHOGAYAKI

Αυθεντικό ιαπωνικό πιάτο που ετοιμάζεται πανεύκολα, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. «Shoga» στα ιαπωνικά σημαίνει ginger και «yaki» σημαίνει τηγανιτός ή ψητός. Τρυφερό χοιρινό ψαρονέφρι, Soy Sauce, Sake και κομμάτια ginger. Όσο πιο λεπτοκομμένο το ψαρονέφρι τόσο πιο καλό το αποτέλεσμα. Συνήθως οι Ιάπωνες προτιμούν το Buta No Shogayaki τις μεσημεριανές ώρες, χάρη στον ελάχιστο χρόνο που απαιτεί η προετοιμασία του. Δοκιμάστε το!

CARPACCIO ΧΤΑΠΟΔΙ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ένα από τα πράγματα που ίσως να μην είχε φανταστεί ποτέ ο Ιταλός ζωγράφος Vittore Carpaccio όταν ζωγράφιζε τους πίνακές του είναι ότι αιώνες μετά, το όνομά του θα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και ιδιαίτερα ορεκτικά που λατρεύουν οι απανταχού foodies. Στη συνταγή που ακολουθεί ο chef χρησιμοποιεί ως βάση το χταπόδι και αρωματίζει με σάλτσα από σόγια και διαλεκτά εσπεριδοειδή, Kikkoman Ponzu.

GYUDON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Gyudon σημαίνει beef bowl και μιλάμε για ένα από τα πιο κλασικά ιαπωνικά πιάτα που φτιάχνεται πανεύκολα, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Βάση από ρύζι και topping από Soy Sauce, Sake και κρέας μοσχαριού. Εάν τα Ιαπωνικά Ramen Bowls είναι το ίδιο διάσημα με τα Αμερικανικά burgers, τότε το Gyudon είναι ένα πιάτο εξίσου διάσημο με τα Αμερικανικά Ηot dogs. Δοκιμάστε τη συνταγή που ακολουθεί σήμερα!

COCONUT CURRY NOODLES SOUP

Spicy, ζεστή και εύκολη! Έχεις 15 λεπτά; Περίπου τόσα δηλαδή χρειάζονται για να φτιάξεις την πιο νόστιμη και εύκολη σούπα με γάλα καρύδας και πικάντικη αρωματική πάστα από carry. Επιρροές από Thai κουζίνα, ιδιαίτερη γεύση, άψογο άρωμα. Πέραν από το ότι φτιάχνεται γρήγορα στα plus συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μόνο μια κατσαρόλα! Δεν είναι και λίγο…

GRILLED SALMON WITH PONZU

Σας αρέσει να τρώτε υγιεινά αλλά βαριέστε την απουσία ξεχωριστής γεύσης; Τρία μόνο υλικά αρκούν για να αναβαθμίσουν ένα απλό φιλέτο σολομού σε πιάτο με χαρακτήρα και άποψη. Σάλτσα Kikkoman Ponzu με σόγια και αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα, λίγο σησαμέλαιο και αρωματικό μείγμα πιπεριού Nanami Togarashi. Ψήνεται στο grill και ετοιμάζεται πανεύκολα οποιαδήποτε στιγμή. Δοκιμάστε τη συνταγή που ακολουθεί!

CRISPY PORK RAMEN BOWL

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ζωμός από κοτόπουλο, μανιτάρια Shiitake, Kombu, φρέσκο κρεμμύδι και tare από καπνιστό bacon, Mirin, Soy Sauce και Sake. Τι είναι το tare; Το tare είναι το seasoning που δίνει ξεχωριστή γεύση σε συνδυασμό με το βασικό ζωμό σε κάθε Ramen Bowl. Το πουδραρισμένο με tempura τηγανιτό και super crispy ψαρονέφρι μαζί με τα Mendake Noodles απογειώνουν κυριολεκτικά το απόλυτο πιάτο για οποιαδήποτε κρύα ημέρα έπεται.

SPINACH PEA & EDAMAME RISOTO

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Τα αγαπημένα φασόλια σόγιας Edamame συναντούν το διάσημο ιταλικής καταγωγής ρύζι Arborio και συνθέτουν ένα γευστικό ριζότο με έντονη ξεχωριστή γεύση και υψηλή διατροφική αξία. Τέλειο dinner… Ειδικά αν συνοδεύεται από ένα ποτήρι καλό κρασί. Η συνταγή είναι εύκολη, αρκεί να ακολουθήσετε προσεκτικά τα βήματα και να μην βιαστείτε στο βράσιμο του ρυζιού. Αφιερώστε λίγο χρόνο στο ανακάτεμα και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Goto Top